Proslavljeni su Dan općine, škole i župe i ove godine u posljednjim danima svibnja. U subotu, 30. svibnja priređen je središnji program proslave Dana općine koji je počeo nastupom limene glazbe i mažoretkinja kroz Sirač i ispred Hrvatskog doma, a nastavio se polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Parku branitelja.

U Hrvatskom domu održana je povodom Dana općine svečana sjednica bivših i budućih članova Općinskog vijeća, te bivšeg, ujedno i zadnjeg saziva Poglavarstva. Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća u prošlom mandatu Stjepan Juraić:

Najveći i najzahtjevniji projekt općine Sirač, vrijedan preko 35 milijuna kuna, je izgradnja kanalizacijske mreže, a do kuda se stiglo s izgradnjom i što slijedi, rekao je načelnik Branimir Miler:

Govoreći i o drugim vrijednim projektima koji su od značaja za podizanje kvalitete života u Siraču, gospodarski najrazvijenije općine Bjelovarsko-bilogorske županije, načelnik Miler i ovom se prigodom osvrnuo na problem loše prometne povezanosti, te potrebe približavanja brze ceste D-5 Siraču:

Među gostima, svečanoj sjednici u povodu Dana općine prisustvovali su i savjetnik ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Damir Špančić, dosadašnji načelnik Hercegovca Karlo Kučera, te načelnik općine Končanice Zlatko Bakunić, koji su uputili čestitke u povodu Dana općine i poželjeli nastavak dosadašnje uspješne suradnje.

U petak, 29. svibnja u sklopu Dana škole održana su sportska natjecanja učenika na školskom igralištu od 8 do 12 sati. U poslijepodnevnim satima u holu škole bili su izloženi razni učenički radovi i panoi koje su učenici napravili do sada. U 18 sati održano je svečano podizanje zelene zastave ispred škole nakon čega je održan bogati program učenika u Hrvatskom domu.

U nedjelju, 31. svibnja u 10 sati počeo je memorijalni turnir u stolnom tenisu David Karlović Bijeli na kojem je sudjelovalo šest ekipa. Turnir je otvorio načelnik Branimir Miler. Paralelno se održavala sveta misa u Crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije pošto je taj dan proslavljen i Dan župe. Svetu misu predvodio je salezijanac iz Belog Manastira, velečasni Marijan Rodić.

Fotografije: Antonio Demeter