Unatoč kiši i hladnijem vremenu, sudionicima Dana njemačke i austrijske kulture bilo je toplo oko srca jer su se napokon ponovno mogli družiti i predstaviti svoju bogatu gastro ponudu.

Svoje su delicije na štandovima predstavili: Romi, Srbi, Česi, Mađari, Ukrajinci, Rumunji te Nijemci. Već su drugu godinu kao specijalni gosti ove manifestacije bili članovi Moto kluba Vitezovi tame iz Pakraca koji su skuhali odličan fiš.

Kulturni program se zbog lošeg vremena održao u Hrvatskom domu. Nastupili su: Gradska limena glazba Daruvar 1922., Udruga Nijemaca i Austrijanaca Vukovar, domaćini Udruga Nijemaca i Austrijanaca Sirač te Kulturno-prosvjetno društvo Ukrajinaca „Karpati“ iz Lipovljana.

Manifestaciji su također prisustvovali: načelnik Općine Sirač Igor Supar, saborski zastupnik Veljko Kajtazi, predstavnica Roma u RH Suzana Krčmar, u ime Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Alen Tahiri, predstavnik Zajednice Nijemaca u Zagrebačkoj županiji Goran Beus Richembergh, koji je ujedno i član Udruge Nijemaca i Austrijanaca Sirač te brojni gosti.

Održavanje Dana njemačke i austrijske kulture financijski je pomogla Općina Sirač i Savjet nacionalnih manjina. Zahvalnice su na kraju podijeljene i lokalnim društvima i poduzetnicima koji su svaki na svoj način pridonijeli realizaciji ove manifestacije.