Pri osnovnoj školi “25. maj” Sirač, 1. listopada 1976. godine počeo je raditi dječji vrtić. Uz pomoć Samoupravne interesne zajednice odgoja i osnovnog obrazovanja Daruvar prilagođen je dio školskog prostora za potrebe dječjeg vrtića u zasebnom dijelu školske zgrade s vlastitim ulazom. Adaptirane su dvije učionice za dnevni boravak i spavanje, sanitarni dio, skladište i nenatkrivena terasa pred dječjim vrtićem. Veliku pomoć pružili su roditelji, Mjesna zajednica Sirač, te poduzeća Kamen i Šumarija. Na dječjem igralištu postavljene su razne sprave (tobogan, vrtuljak, klackalice), a također je asfaltirana ploha na kojoj se djeca mogu zadržavati za vrijeme ružnijeg vremena.

Prva odgajateljica u vrtiću bila je Marija Pika, učiteljica razredne nastave. U prvoj godini radila je samo jedna heterogena grupa s 33 polaznika od navršene treće godine života do polaska u školu, i to u poludnevnom boravku (od 7,30 do 13,30).

Od 01.05.1978. proširen je rad još jednom odgojnom grupom. Na drugo mjesto odgajateljice došla je Barica Mik. Otvaranjem druge odgojne grupe, organiziranim predškolskim odgojem obuhvaćen je velik broj djece iz susjednih sela. Oni u vrtić dolaze školskim autobusom.

1978. godine dolazi raditi u vrtić odgajateljica Nada Bujdo i tu ostaje do 1991. Sada rad u vrtiću vodi odgajateljica Sonja Lazić koja je došla 1987. Njih dvije su najduže odgajale i učile siračke mališane. Samostalne vrtićevske priredbe na kraju radne godine pod njihovim vodstvom doživljaji su za pamćenje. Ondašnji roditelji, bake i djedovi i sada o njima pripovijedaju sve najljepše.

Broj djece u grupama ostaje podjednak sve do početka 1991/92. radne godine. Ljeti 1991. privremeno prestaje raditi vrtić. Većina majki s djecom evakuirana je na Hvar i u Čehoslovačku. 22.12.1991. prostorije vrtića jako su stradale od četničkog granatiranja. Oštećeni su krov, vanjski zidovi i prozori, a gelera od granata bilo je po sobama i među igračkama. Jedan veći završio je u lutkinom krevetu.

U proljeće 1992. prestaje granatiranje i avioraketiranje pa je vrtić brzo obnovljen i počeo je raditi. Od dolaska UNPROFOR-a radilo se uglavnom redovito.

Od 1995. u vrtiću je organiziran cjelodnevni boravak od 6 do 16 sati, a obavlja se i program predškole (male djece). Danas dječji vrtić ima jednu heterogenu grupu djece. Vrtić je uključen u Eko-školu.

S polaznicima vrtića rade odgajateljice Sonja Lazić i Daniela Vitina. Da bi vrtić bio čist i uredan brine Ana Stipetić.

Vrtićevci sudjeluju u obilježavanju prigodnih dana: Božić, Uskrs, Dan škole, Dan općine i Dan župe, Pokladama, Olimpijadi dječjih vrtića, te susretima drugih dječjih vrtića naše županije.