Učenicima i mentorima Osnovne škole Sirač koji su postigli zapažene rezultate na županijskoj i nacionalnoj razini u različitim natjecateljskim programima, načelnik Branimir Miler priredio je prijem u Vijećnici općine već drugu godinu zaredom. U Osnovnoj školi Sirač ponosni su na postignute rezultate koje postižu učenici zajedno sa svojim mentorima na raznim natjecanjima kako je istaknula i ravnateljica škole Marija Pavičić:

 

Na županijskoj razini LiDraNa 2017., koja je održana u OŠ Veliko Trojstvo 14.2.2017., sudjelovali su učenici Ana Demeter i Tin Bilek i to novinarskim radovima. Rad Ane Demeter “Duša surfera” osvojilo je 2. mjesto na županijskom natjecanju iz LiDraNa, a rad Tina Bileka “Trebalo bi pitati Fince” predložen je na Državnu smotru u Primoštenu gdje se visoko plasirao. Mentorica oba rada bila je prof. Suzana Hunjak.

Na županijskom natjecanju iz geografije učenik 5. razreda Noel Špičak pod vodstvom mentorice Martine Lončarević osvojio je 3. mjesto. Na županijskom natjecanju iz fizike pod vodstvom mentora Olivera Sakača, učenik Toni Patek osvojio je 7. mjesto, a na županijskom natjecanju iz Biologije pod vostvom mentorice Silvije Petrnel, učenik 5. razreda Kristijan Kovačevič osvojio je 5. mjesto. Iz povijesti na županijskom natjecanju, učenik 7. razreda Joel-Timothy Špičak pod vodstvom mentorice Danijele Marjanović osvojio je 9. mjesto.

Na vjeronaučnoj olimpijadi u Novskoj, u pratnji mentora Branka Gelemanovića sudjelovali su učenici Tin Bilek, Ana Demeter, Martina Kepić i Klea Kučera.

Zapaženi rezultati postignuti su u sportskim natjecateljskim disciplinama i prometnoj kulturi. Nakon što je u našoj školi 15.12.2016. održano natjecanje u stolnom tenisu, Osnovna škola Sirač osvojila je 1. mjesto te je pod vostvom mentora Dragana Barača sudjelovala na županijskoj smotri u Bjelovaru gdje su na natjecanju učenici Sanja Filip, Mihael Malina, Luka Vitina osvojili 2. mjesto. Na županijskom natjecanju iz prometne kulture održanom u IV. osnovnoj školi u Bjelovaru pod vodstom mentora Maria Šterle sudjelovali su učenici 5. razreda Leo Rihter, Lucija Ajman i Nino Kadežabek te učenica 3. razreda Irina Marjanović.

 

Spomenutim učenicima i mentorima, gostima današnjeg prijama kod načelnika Branimira Milera u općini Sirač, uručena su priznanja i prigodni pokloni.

Tekst i fotografije: Antonio Demeter, zvučni zapis: Radio Daruvar