3. studenog 2020. godine održana je osnivačka skupština udruge Jedni za druge Općine Sirač. Ciljevi i djelatnosti udruge su prvenstveno humanitarnog karaktera, kao što su pomoć i podrška starijim osobama i osobama sa invaliditetom, pomoć i podrška djeci i mladima, nezaposlenima, beskućnicima i ostalo. Sve što se do tada radilo volonterski. Također, jedan od ciljeva su edukacija i osnaživanje pojedinaca, osobito ugroženih skupina te ostalih u potrebi.

Izglasana su tijela predsjedništva pa je tako za Predsjednika izabrana Nensi Rendić, dopredsjednik je Zoran Hegeduš, tajnica Valentina Fridrih, a blagajnik Lucijan Šafar. Za nadzorni odbor izabrana je na mjesto predsjednika Dona Manjarić, dok su članovi Zvjezdana Drašner i Tomislav Petrušić.

Pozivaju se svi zainteresirani za humanitarni rad, edukacije, druženja i poboljšanje života mladih i starih u općini Sirač, svi koji bi htjeli sudjelovati u radu i razvoju udruge da se slobodno jave. Također, ukoliko ste u potrebi za podrškom i pomoći Udruge, stojimo na raspolaganju.

Ideja cijele udruge je rad volontera kao i prije osnivanja, obilaženje starijih i nemoćnih, pomoć potrebitima te planiramo razne radionice za djecu i mlade kao što su izviđači, predavanja i druženja prevencije protiv droga, partnerstvo s drugim udrugama i klubovima koje postoje u našoj općini, razni kampovi i igre s osnovnoškolcima, druženja za mame i žene… Sve ideje su dobro došle!

Vaši “Jedni za druge”.

Događanja vezana uz Udrugu Jedni za druge Općine Sirač

_