Streljačka družina osnovana je 1955. godine pod nazivom Streljačko društvo „Pobjeda“. 1977. godine Društvo mijenja ime u Streljačko društvo „ Kamen“ Sirača koje nosi do 1996. kada ponovno postaje Streljačko društvo „Pobjeda“ Sirač.

U Siraču je 1983. godine uređena peterostazna automatska streljana za zračno oružje. Strijelci su postizali zapažene uspjehe na općinskim, županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima. 1994. godine uređuje se nova streljana u prostorima zgrade Općine Sirač te se povećava broj staza, ukupno ih ima 9.

Društvo je u zadnjih nekoliko godina bilo neaktivno, te su se članovi društava 24.09.2018. ponovno okupili i odlučili da se društvo ponovno aktivira s obzirom da imamo streljanu i sve uvjete za rad. Od tog dana aktivno se radi na rješavanju papirologije za ponovno aktiviranje društva i upisa u registar udruga. Tako smo 17.10.2018. godine dobili rješenje ureda državne uprave te time postali ponovno registrirani.

U dogovoru s Općinom Sirač kreće se u obnovu prostora streljane koja se nalazi u zgradi Općine. Tako se radi na tucanju stare žbuke koja je zbog vlage bila u lošem stanju te ponovno žbukanje. Nakon toga krenuli su radovi na uređenju sanitarnog čvora i soboslikarski radovi. Izmijenjena je kompletna stara rasvjeta te zamijenjena novom led rasvjetom u streljani koja sad zadovoljava kriterije koji su propisani pravilnikom o zatvorenim streljanama. Sve navedene radove financijski je pokrila Općina Sirač. Radovi su započeli u 2018. godini, a završeni 2021 godine.

SD Pobjeda Sirač potpisala je ugovor o najmu s Općinom Sirač te time dobila streljanu na upravljanje i korištenje.

Nabavljeni su ormari za oružje, stolice za prostor streljane, elektronske mete, te klima uređaj koji će zadovoljiti potrebe hlađenje i grijanja. Također rekonstrukcijom prostora izgrađeno je skladište za držanje oružja, streljiva i ostalih opasnih tvari vezanih za streljaštvo kao sport te je za isto dobiveno rješenje za uporabu Ministarstva unutarnjih poslova.

Društvo broji 25 članova od koji se 10 članova aktivno natječe u više različitih kategorija i disciplina. Redovno sudjeluje u natjecanjima međuopćinske, županijske pa sve do državne razine ostvarujući vrlo dobre rezultate.

Društvo se financira iz proračuna Općine Sirač, Županijske sportske zajednice, te članarine svojih članova.

Predsjednik: Marijan Supan


U Karlovcu je 25. i 26. lipnja 2011. održano prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom MK puškom za seniore i seniorke. Strijelci “Pobjede” osvojili su 9. mjesto ekipno u gađanju 50 m serijskom MK puškom u kategoriji ležećih seniora, a 4. mjesto ekipno u gađanju istom puškom 3×20 hitaca trostav. Niže su tablice spomenutih uspjeha, a rezultate u svim kategorijama pogledajte u biltenu. Istoga vikenda održan je u Karlovcu 21. turnir povodom Dana državnosti i 20. obljetnice osnivanja 110. brigade ZNG-HV Karlovac. Pucalo se malokalibarskom puškom 50m – 20 hitaca ležeći. Nastupila je ekipa “Pobjede” u sastavu Ivica i Boris Karlović i Miroslav Kreuzer te su ekipno osvojili 5. mjesto u kategoriji seniora, a pojedinačno u kategoriji veterana Ivica Karlović je osvojio 2. mjesto sa 180 krugova.

U Športskom strelištu u Karlovcu 3. i 4. srpnja 2010. održano je prvenstvo Hrvatske u gađanju serijskom MK puškom za seniore i seniorke gdje su sirački strijelci postigli još jedan uspjeh. Ivica Karlović osvojio je 2. mjesto pojedinačno u gađanju 50 m serijskom MK puškom u kategoriji ležećih seniora, a ekipno su osvojili 3. mjesto u gađanju 50 m serijskom MK puškom 3×20 za seniore. Niže su tablice spomenutih uspjeha, a rezultate u ostalim kategorijama pogledajte u biltenu.

U 1. hrvatskoj ligi u sezoni 2005/06 5. mjesto ekipno osvojili su Ivica Karlović, Boris Karlović i Miroslav Kreuzer. Na prvenstvu županije 2006. juniorke su osvojile 2. mjesto ekipno, kadeti 3. mjesto, a seniori 2. mjesto ekipno od kojih je Miroslav Kreuzer osvojio 3. mjesto. Pojedinačno, Mirela Petran je osvojila zlatnu medalju, također na prvenstvu županije.

Novosti i događanja

_

Miroslav Kreuzer prvi, strijelci Pobjede treći ekipno na Prvenstvu Hrvatske

23.03.2009.SD 'Pobjeda'
Miroslav Kreuzer osvojio je prvo mjesto u pojedinačnoj kategoriji na Prvenstvu Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom za seniore u Zagrebu. Na istom Prvenstvu Miroslav Kreuzer, Boris i Ivica Karlović zauzeli su treće mjesto ekipno. ...Pročitaj više

SD Pobjeda treći na prvenstvu Hrvatske

08.07.2007.SD 'Pobjeda'
Na prvenstvu Hrvatske za seniore 08.07.2007. u Rijeci, u gađanju iz malokalibarske serijske puške-trostav 3x20, strijelci "Pobjede" osvojili su 3. mjesto ekipno. U sastavu ekipe bili su: Miroslav Kreuzer, Boris Karlović i Ivica Karlovi ...Pročitaj više