Športsko ribolovno društvo „Pastrva“ Sirač osnovano je 2001. godine te nažalost, nakon osnutka bilo neaktivno do 2017. godine kad je rad društva aktiviran na inicijativu nekoliko mlađih ljudi, ljubitelja prirode i ribolova.

ŠRD „Pastrva“ okuplja ljude različitih dobnih skupina, od djece i njihove mašte i razigranosti do umirovljenika i njihovog životnog iskustva te smatramo da je upravo ta raznolikost naša najveća snaga.

Cilj društva je zaštita okoliša, prvenstveno rijeka i potoka na području Općine Sirač, unaprjeđenje ribolova kao sporta i rekreacije. Jedan od ciljeva nam je i izgradnja pastrvskog ribnjaka-jezera, jedinstvenog u Hrvatskoj u nadi da će kad se završi biti omiljena destinacija Sirčana za rekreaciju i opuštanje.

Animacija izgleda jezera

Prioritet nam je revitalizacija rijeke Pakre-Bijele te njezinih pritoka u vode koja će obilovati ribom čije ime nosimo. Nadamo se da ćemo jednom na našu rijeku dovesti prvenstvo hrvatske u lovu pastrve umjetnim mamcem (Hrvatsku SPIN Ligu) gdje se natječe nekoliko naših članova i gdje je naš član Jasmin Subašić već niz godina član Hrvatske SPIN reprezentacije i uzastopni prvak Hrvatske.

Trudimo se biti aktivni u svim sferama društvenog života u Općini Sirač i biti na ponos stanovnicima naše Općine Sirač.

Kontakti:

Leo Lukač : 0995905909 – Predsjednik

Kristijan Matijašević: 098781882 – Tajnik

Događanja vezana uz ŠRD ‘Pastrva’

_

ŠRD Pastrva Sirač pravi umjetno jezero za uzgoj pastrve

24.06.2021.NaseljaProjekti i investicijeŠRD 'Pastrva'
Predsjednik udruge ŠRD "Pastrva", Leo Lukač, otkrio je kako planiraju urediti dvije poučne staze uz jezero, ali i vratiti koncesije na rijeku Bijelu kako bi ju mogli poribljavati. ...Pročitaj više