Udruga umirovljenika općine Sirač osnovana je 1998. godine, kada se odvaja od Udruge umirovljenika Daruvar. Od 2011. godine djeluje kao Matica umirovljenika općine Sirač. Prvi predsjednik Udruge umirovljenika općine Sirač bio je Stevo Mihaljević, dopredsjednik Josip Žuger, a tajnik Ferdinand-Ferdo Kvesić. Dolaskom Slavka Orban na mjesto predsjednika Matice počinje aktivniji rad iste. Povećava se broj članova, osniva se mješoviti pjevački zbor te sekcija pikada. Ivan Orban, kao predsjednik Matice proširuje aktivnosti te s Ivankom Križ, koja je idejni tvorac i voditelj, osniva dramsku sekciju.

Godine 2008. organizira se manifestacija Dani šljiva i rakija u čijim pripremama aktivno sudjeluje i Matica s predsjednikom Zvonkom Mikeš i njegovim nasljednikom Josipom Krajcer. Članovi Matice su nosioci pečenja rakije i pekmeza.

U novije vrijeme Maticu vodi Mirko Marin. Aktivno sudjelujemo u svim događanjima u našem Siraču. Mješoviti pjevački zbor sudjeluje na susretima zborova, druženjima s drugim Udrugama, humanitarnim koncertima i naravno u Siraču na svim događanjima. Sekcija pikada je aktivni učesnik sportskih natjecanja i druženja kako na nivou Županije tako i šire. Moramo posebno naglasiti rad naše najmlađe sekcije, sekcije strijelaca, koji postižu izvanredne rezultate na svim natjecanjima gdje se pojave.

Potrebno je istaknuti da već tradicionalno nekih dvadesetak godina obilježavamo Valentinovo, kada osim što ugošćujemo prijateljske Matice naše Županije, obilježavamo zlatne i platinaste bračne jubileje naših članova.

Svega toga u našem radu ne bi bilo da nemamo svestranu, kako financijsku tako i stručnu pomoć svih stručnih službi Općine Sirač, bivšeg načelnika Branimira Miler i sadašnjeg Igora Supan. Hvala svima njima, kao i Komusu Sirač na svoj pomoći. Nažalost broj naših članova dosta oscilira tako da nas sada u Matici ima 220. U Siraču, 22.10.2023. godine.

Novosti i događanja

_

Matica umirovljenika Sirač organizirala druženje povodom Valentinova

12.02.2024.Matica umirovljenika SiračUdruge
Matica umirovljenika Sirač svake godine organizira zabavu povodom Valentinova za svoje članove u Hrvatskom domu u Siraču, ali i za svakoga tko želi doći na druženje. ...Pročitaj više

Proslavljen Zlatni pir

01.12.2005.Matica umirovljenika SiračUdruge
Udruga umirovljenika priredila je krajem studenoga 2005. godine proslavu zlatnog pira za 8 bračnih parova koji su prošle godine proslavili 50 godina zajedničkog bračnog života. ...Pročitaj više