20. rujna 2013. održan je na daruvarskom hipodromu “32. Kros grada Daruvara” na kojem je bilo 1318 učesnika iz 10 županija. Natjecatelji su bila djeca predškolskog uzrasta, djeca s intelektualnim teškoćama u razvoju, polaznici osnovnih i srednjih škola, a natjecali su se u 26 disciplina. Učenici Osnovne škole Sirač postigli su značajne rezultate i osvojili prva i druga mjesta, a Ivano Lukač iz dječjeg vrtića Sirač osvojio je prvo mjesto u natjecanju djece predškolske dobi.

Učenici Osnovne škole Sirač i vrtićevci Dječjeg vrtića Sirač koji su nakon održanog Krosa osvojili prva i druga mjesta: Ivano Lukač, Stella Stanja, Deni Petran, Ludvik Supan, Lana Vitina i Toni Patek bili su pozvani na prijam kod načelnika Općine Sirač, Branimira Milera.

Bio je to susret prepun radosti i veselja. U zajedničkom druženju mladosti i zrele dobi prepričavali su se doživljaji s krosa. Nagrađene vrtićevce i učenike načelnik je darivao slatkim paketićima i zaželio da i dalje marljivo vježbaju te osvajaju što više medalja.

Drugi poklon bio je malo vrjedniji, a to je asfaltirano dječje igralište i obnovljena staza u prostoru vrtića.

Ovo je bila i prilika da djeca zahvale načelniku na asfaltiranom igralištu i obnovljenoj stazi. Radovi su izvršeni krajem rujna 2013. godine u sklopu rekonstrukcije i asfaltiranja Ulice Nikole Šubića Zrinskog, a sama investicija bila je u vrijednosti 20.000,00 kuna.

 

Izvor: Radio Daruvar i Osnovna škola Sirač