Savjet mladih općine Sirač organizirao je turnir siračkih udruga u odbojci na pijesku u nedjelju, 7. lipnja 2015. Turnir je organiziran povodom otvorenja novoizgrađenog i uređenog odbojkaškog igrališta na Vrbaku.

Na turnir se prijavilo osam ekipa koje su se izvlačile slučajnim odabirom i formirale u skupine. Nakon odigranih međusobnih susreta po skupinama dobiven je sljedeći poredak ekipa po skupinama:

  SKUPINA A

  SKUPINA B

  1. BC SION  6

  2. UDRUGA NIJEMACA I AUSTRIJANACA  6

  3. OPĆINA SIRAČ  6

  4. ČEŠKA BESEDA ŠIBOVAC  0

  1. UDRUGA NAVIJAČA DINAMA (BBB SIRAČ)  9

  2. SAVJET MLADIH  6

  3. KUD KAMEN SIRAČ  3

  4. VATROGASNA ZAJEDNICA  0

 

 

U polufinalu igrali su ekipe BC Sion i Savjet mladih gdje je finale izborila ekipa Savjeta mladih. U drugoj međusobnoj borbi Udruga Nijemaca i Austrijanaca bila je bolja od ekipe BBB Sirač i također izborila finale.

POLUFINALE

BC SION

:

SAVJET MLADIH

0

:

2
(12:15, 9:15)

BBB SIRAČ

:

UDR. NIJEMACA I AUSTR.

1

:

2
(15:13, 10:15, 12:15)

 

Prvo mjesto je nakon finala pripalo ekipi Udruge Nijemaca i Austrijanaca, drugo mjesto ekipi Savjeta mladih, a treće mjesto izborila je ekipa BC Sion.

FINALE

Utakmica za 3. mjesto

SAVJET MLADIH

:

UDR. NIJEMACA I AUSTR.

1

:

2
(7:15, 15:8, 10:15)

BC SION

:

BBB SIRAČ

2

:

1
(16:18, 17:15, 16:14)

 

 

 

Inicijativa izgradnje odbojkaškog igrališta u Siraču na Vrbaku potekla je od mladih iz Baptističke crkve Sirač. Inicijativu je poduprla i partnerska crkva iz Engleske "The Forge" koja je podržala cijeli projekt izgradnje istoga. Radovi su počeli 2014. godine na dječjem kampu u kolovozu iste godine. Igralište je vrijedno oko 80.000 kn, a u izgradnju su bili uključeni i svi žitelji Sirača. Pedesetak volontera marljivo je radilo i uređivalo igralište punih deset mjeseci.

Mladi iz Baptističke crkve zahvaljuju se svima na materijalnoj i financijskoj pomoći kao i u samom poslu izgradnje i uređenja igrališta!

Fotografije odbojkaškog igrališta nakon uređenja i prilikom uređenja, a prije početka turnira:

 

Fotografije s turnira: Antonio Demeter