Na 31. sjednici Općinskog vijeća održanoj u Hrvatskom domu vijećnici su se očitovali točkama predloženog i usvojenog Dnevnog reda. Jednoglasno, usvojene su druge izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Sirač. Izmjene i dopune Prostornog plana nisu prošle neke velike preinake, ističe načelnik Sirača Branimir Miler ukazujući i na to što se sve mijenja ovim izmjenama Prostornog plana:

 

I ove izmjene i dopune Prostornog plana u Općini Sirač samo su prilagodba i usklađivanje s prilikama na terenu:

 

Pred vijećnicima na sjednici Vijeća našla se i Odluka o prihvaćanju polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Općine Sirač za razdoblje prvih šest mjeseci ove godine. Iako ima promjena u proračunskim stavkama, kako ističe načelnik Branimir Miler još se ne treba pristupiti izmjenama i dopunama ovogodišnjeg Proračuna:

 

Iz razloga što su već neke financijske obveze za Dane šljiva izvršene, ovogodišnja manifestacija je zbog epidemiološke situacije otkazana, tako da će se uplaćene stavke samo premjestiti za iduću godinu:

 

Što se tiče dinamike punjenja Proračuna Općine Sirač u vrijeme korone, kako kaže načelnik:

 

 

Prostor općine je ovih dana pod ključem, dolazak se najavljuje, na ulaznim vratima je zvonce tako da nakon što pozvonite, otvorit će vam se. Po ulasku u prostor općine slijedi mjerenje temperature i zapisivanje osnovnih podataka i tek tada pristup prostoru i početak posla.

Tekst i zvučni zapisi: Radio Daruvar

Dokumenti s 31. sjednice:

Skraćeni zapisnik
Odluka o donošenju II. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Sirač
Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Općine Sirač za 2020. godinu
Obrazloženje Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna za 2020. godinu
Odluka o prihvaćanju Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Općine Sirač za razdoblje 1. siječnja do 30. lipnja 2020. godine
Odluka načelnika o preraspodjeli sredstava Proračuna za 2020. godinu