Izvršenje Proračuna općine Sirač u prvih šest mjeseci ove godine je 33 posto. U odnosu na plan u prihodovnoj stavci u prvom polugodištu manje je 446 tisuća kuna. Drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna vijećnici su na sinoćnjoj sjednici jednoglasno prihvatili. Načelnik općine Sirač Branimir Miler obrazlaže operativne promjene kao i usklađenja prihodovne i rashodovne proračunske stavke a vezano uz prijavljene projekte:

 

Sredstva će se preusmjeriti na način da se preuredi:

 

Kako je to primjećeno na sinoćnjoj sjednici svi pokazatelji upućuju na to da je ostvarenje Proračuna u planiranom iznosu do kraja ove godine zapravo nemoguća misija.Obrnuto proporcionalno dubini potonuća gospodarstva ne samo u mikro nego i makro sredini je plitkoća mikro i makro proračunskih prihoda:

 

Ukratko ćemo proći vijećničkim pitanjima. Što se tiče udarnih rupa na mostu ostvareni su kontakti sa ŽUC-om koji je preuzeo obvezu uraditi ovaj posao. Odvoz papira je dogovoren svaka dva mjeseca jer skupljenog je papira manje a i cijena mu je niža a postavit će se i kontejner za odlaganje papira u krugu reciklažnog dvorišta. Ugovori s Udrugama bit će dopunjeni dodatkom da iznos financijske podrške od općine prati izvršenje proračuna a što se tiče postavljanja rampi na ulazima za javna dobra vijećnici slute kako je to samo na mala vrata uvod u još jednu veliku privatizaciju?!

 

U Siraču se intenzivno i pomno već sada planira svaki detalj predstojećih Dana šljiva.Uz kraljicu šljivu kao glavnu zvijezdu glazba je osmišljena ne samo kao intermeco između edukacija, ocjenjivanja žestokih kapljica, sajamske prezentacije nego i kao poruka odnosno poveznica Slavonije i Dalmacije!

Irena Ivanović-Lasta, Radio Daruvar

 

Dokumenti sa 16. sjednice:

Skraćeni zapisnik sa 16. sjednice
II. izmjene i dopune proračuna za 2015. godinu
Zaključak – oslobađanje plaćanja komunalne naknade za 2015. godinu – Građapromet