Krajem studenoga 2012. godine završeni su radovi na rekonstrukciji mosta na potoku Dubnica u Radićevoj ulici te asfaltirana cijela prometnica do raskršća u Doljanima. Tim je povodom u posjetu općini Sirač bio župan Miroslav Čačija. U pratnji domaćina načelnika općine Sirač, Branimira Milera, župan je obišao novoasfaltiranu prometnicu Sirač-Doljani u dužini od 5050 metara i most u Radićevoj ulici za čiju je rekonstrukciju iz Županijske uprave za ceste izdvojeno 840 tisuća kuna.

Rekonstrukciju mosta i obnovu ceste financirale su Hrvatske ceste. Sve u svemu bilježe se pomaci u komunikacijskoj povezanosti Sirača, a obnovljeni most posebno je važan za općinu jer to je jedina poveznica Sirača s ostatkom svijeta, istaknuo je načelnik Branimir Miler.

Prometnica Sirač-Doljani bila je dosta uništena, ponajviše od svakodnevnog prometa kamiona koji su prevozili kamen iz siračkog kamenoloma. Do uređenja prometnice došlo je mimo godišnjeg plana Hrvatskih cesta, a slijedom iznimne potrebe, koju je na veću razinu odlučivanja, uspio nametnuti saborski zastupnik Vedran Babić.

A most u Radićevoj ulici je potpuno opremljen, postavljeni su pristupni rubnici, odvodne kanalice, iz pravca Daruvara prema Siraču je uređeno parkiralište za otprilike 10-tak vozila, a prema i na samom mostu je uređena pješačka staza. Nakon asfaltiranja prometnice Sirač-Doljani u planu je asfaltiranje Radićeve ulice od mosta do Crkve te uređenje autobusnog ugibališta. Posjet župana Miroslava Čačije Siraču bio je prilika da se otvori pitanje prometovanja vlakovima, cijelom dužinom pruge od Pčeliča do Sirača, a pisma namjere s adresom naše županije su već odaslana u Europu i svijet s posebnim naglaskom na Daleki istok, rekao je župan Miroslav Čačija.

Župan je potvrdio da je dodatnih 26 milijuna kuna koje su stigle iz Hrvatskih cesta od posebne važnosti za obnovu cesta u našoj županiji.

Tekst: Radio Daruvar

Fotografije: www.bjelovar.info