Završena je izgradnja mrtvačnice (prostorije za ispraćaj umrlih) na groblju u Miljanovcu te na taj način sva groblja na području Općine Sirač imaju mrtvačnicu. Vrijednost ovog projekta je oko 500.000,00 kuna, a 240.000,00 kuna sufinanciralo je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja po javnom pozivu za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u 2020. godini.

 

– Groblje dijeli katoličko-pravoslavna cesta pa smo mi u pravcu te ceste, uz samo groblje, napravili mrtvačnicu kako bi s jedne strane bili jedni, a s druge drugi te će se moći vršiti pokopi – rekao je načelnik Branimir Miler i dodao da radove izvodi Zidarsko-fasaderski i tesarski obrt, vl. Ivica Karlović. Prema njegovim riječima, mrtvačnica je gotova, ali su imali još neke tehničke poteškoće vezane uz spajanje na hidrofor kako bi dobila vodu.

– Groblje i mrtvačnica udaljeni su oko 500 metara od zadnje kuće pa da ne vučemo struju od tamo odlučili smo uzeti agregat. Samim time moći ćemo priključiti i hidrofor da ljudi imaju vodu i struju – rekao je Miler.

 

Izvor: mojportal.hr
Fotografije: Općina Sirač, Branimir Miler