Sukladno strateškom planu razvoja općine Sirač a prema odrednicama izmjenjenog prostornog plana otvoren je prostor za realizaciju oko 50-tak novih programa. To su sve zahtjevniji programi za čiju je realizaciju potrebna dobra priprema što znači da su predviđeni u dugoročnom razvojnom planu općine Sirač. S obzirom da su raspisani natječaji u Ministarstvu regionalnog razvoja Općina Sirač prijavljuje tri projekta a koji su to projekti, doznajemo od načelnika Branimira Milera:

 

Drugi program je rekonstrukcija Doma odnosno bivšeg kina organizirana u dvije etape a treći, obnova Doma u Šibovcu planski koncipirana u idućem trogodišnjem razdoblju. Prve informacije o rezultatima natječaja mogle bi biti poznate već za dva tjedna.

S obzirom da je na području općine Sirač završena geodetska izmjera i da je sve do 11. svibnja u tijeku postupak provjere upisanih čestica, načelnik Branimir Miler apelira na sve mještane katastarske općine Sirač da provjere postoje li bilo kakva odstupanja a koja bi trebalo riješiti u za to predviđenim rokovima:

 

Općina Sirač je u cilju razvrstavanja otpada nabavila nove žute kontejnere za odlaganje lampiona a kontejneri su raspoređeni na svim grobljima na području ove općine.

Irena Ivanović-Lasta, Radio Daruvar