8. travnja 2024. godine Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Općina Sirač potpisali su Ugovor o financiranju projekta naziva “UČIM, RADIM, POMAŽEM FAZA IV” SF.3.4.11.01.0353. koji za cilj projekta ima povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi.

Specifični cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom s područja Općine Sirač (156 osoba).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.287.000,00 eura od čega ukupna bespovratna sredstva iznose 100% – Europski socijalni fond plus(85%) i Sredstva Državnog proračuna (15%).

Aktivnosti projekta su:

  • Zapošljavanje pružatelja usluga za najmanje 6 pripadnika ciljne skupine za: organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba,
  • Praćenje i kontrola izvršenih usluga,
  • Nabava i podjela paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština koji sadrži pozivom definirani sadržaj,
  • Komunikacija i vidljivost,
  • Upravljanje projektom i administracija.

Projekt je nastavak projekta „Zaželi“ koji Općina Sirač provodi dugi niz godina, a ova faza će se provoditi u vremenu od 08.04.2023. – 08.04.2027. godine.