Dana 30. ožujka 2017. godine Ministarstvo turizma je donijelo Odluku o odabiru projekata i dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa razvoja javne turističke infrastrukture u 2016. godini, u kategoriji Javna cikloturistička infrastruktura, natječaju koji je bio otvoren do 15. rujna 2016. godine.

Grad Daruvar – nositelj projekta, u suradnji sa partnerima Općinom Sirač i Turističkom zajednicom Daruvar – Papuk, na natječaj Ministarstva turizma RH kandidirao je projekt BICIKLISTIČKA RUTA ,,SPRING ROUTE" – UREĐENJE BICIKLISTIČKIH ODMORIŠTA (1. faza projekta). Cilj ove biciklističke rute je spajanje izvora termalne vode u Daruvaru i izvora pitke vode u Siraču putem uređenja biciklističkih odmorišta i to u centru grada, zatim u Markovcu, u Bijeloj na Izletištu Purnica i četvrto u Siraču. Karakteristike staze su: dužina cca 32 km, podloga je kombinacija asfalta i makadama, to je srednje zahtjevna staza za koju je potrebno cca 2 sata vožnje vožnje.

Podsjetimo, sukladno Startegiji razvoja turizma RH do 2020. godine cikloturizam je ocijenjen i kao oblik aktivnosti od osobitog značaja te jedan od najspremnijih turističkih proizvoda za razvoj turistički slabo razvijenog kontinentalnog dijela Hrvatske te su također navedeni i pojedini konkretni prioriteti po pitanju uređenja biciklističkih ruta, a jedan od njih su i područja uz termalna središta.

Cikloturizam predstavlja oblik turizma koji se dominantno odvija u visoko vrijednom, ekološki očuvanom i privlačnom prirodnom krajoliku.

Glavni cilj projekta „SPRING ROUTE“ –  na još jednoj novoj razini, spajanje grada Daruvara i općine Sirač kroz realizaciju 1. faze projekta uređenjem odmorišta u sklopu biciklističke rute kako bi našim gostima ponudili dodatne sadržaje u destinaciji Daruvar – Papuk te kako bi na taj način započeli kvalitetan razvitak ponude za bicikliste, pošto područje obiluje netaknutom i očuvanom prirodom, sakralnim objektima, arheološkim nalazištima, izvorima pitke vode i ostatkom bogate turističke ponude u gradu Daruvaru i Općini Sirač.