U petak, 30.11.2012. u restoranu “Dva goluba” u Zagrebu Zavičajna udruga Sirač-Zagreb organizirala je prigodnu večeru u povodu obilježavanja prve godišnjice od osnivanja, a pod nazivom “Večer Sirčana u Zagrebu”. Večeri su prisustvovali počasni gosti: gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, načelnik općine Sirač Branimir Miler, predsjednik Vijeća općine Sirač, Stjepan Juraić, predstavnik Šokadije Zagreb, predstavnik Livanjske zajednice, velečasni Andrija Babić – dugogodišnji župnik u Siraču. Goste je zabavljala grupa Bacardy, uz posebne goste tamburaše KUD-a Kamen Sirač.

U pozdravnoj riječi Vlado Varat, predsjednik Udruge ukratko je upoznao goste s dosadašnjim djelovanjem Udruge i humanitarnim akcijama provedenim tijekom ove godine. Zahvalio se na dobroj suradnji s općinom Sirač i gradom Zagrebom za koju se nada da će se i u budućnosti održati.

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić je pozdravio sve prisutne i izjavio kako mu je posebno zadovoljstvo prisustvovati obilježavanju godišnjice “najmlađe Udruge u gradu Zagrebu” te istaknuo kako grad Zagreb i mjesto Sirač, osim Udruge, imaju još jednu zajedničku crtu, a to je godina njihovog osnutka 1242. Naglasio je kako ovakvi zavičajni klubovi doprinose bogatstvu grada Zagreba u svojoj raznolikosti.

Gostima se obratio i načelnik općine Sirač Branimir Miler koji je naglasio značaj povezanosti ljudi koji su već godinama u Zagrebu sa Siračom te se nada još boljoj suradnji na svim područjima djelovanja Udruge.

Elvira Juraić Lisac