Božićni koncert s mnoštvom izvođača održato se u subotu, 16. prosinca 2023. u 18 sati u Hrvatskom domu u Siraču. Posjetitelji su uživali gledajući i slušajući nastupe siračkih vrtićanaca te božićne pjesme zborova Matice umirovljenika Sirač, Udruge Nijemaca i Austrijanaca Sirač, Baptističke crkve Sirač, Župe Pohoda Blažene Djevice Marije Sirač, KUD-a Kamen Sirač te siračkog Tamburaškog sastava Fakini.

Nakon koncerta, u dvorištu ispred Hrvatskog doma svi zajedno smo upalili 3. adventsku svijeću. Bio je tamo i pravi mali adventski sajam. Siračke udruge koje su nastupile i na koncertu su predstavile svoje proizvode poput kuhanog vina, rakije, čaja, kolača i kobasica, a svoje kreativne proizvode i slastice izložili su i Caritas župe Pohoda Blažene Djevice Marije Sirač te Češka beseda Šibovac.

Bilo je to jedno lijepo druženje, a vanjsku hladnoću je razbila toplina u srcu uz vatru, zvuke pjesama siračkih tamburaša, tople napitke i pokoji zalogaj kobasice i finih kolača.

Tri dana kasnije na svoje su došli najmlađi Sirčani. U Hrvatskom domu održana je predstava “POTRAGA ZA DJEDOM MRAZOM” koju je izvelo Bjelovarsko kazalište. Predstava je bila za svu djecu i mještane Općine Sirač i okolice, ulaz na predstavu bio je besplatan.

– I za Dan Općine imali smo nešto slično. Već tada smo rekli da ćemo ponoviti ideju i okupiti naše najmlađe. Tražili smo stoga božićnu predstavu koja će ih zasigurno nasmijati i učiniti sretnima, neka znaju da mislimo na njih, poručio je načelnik Igor Supan.