Započeli su radovi na II. fazi rekonstrukcije Društvenog doma u Kipu.

26. ožujka 2021. godine potpisana su s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske Unije dva Ugovora o sufinanciranju projekata kroz Program podrške brdsko-planinskim područjima te Program održivog razvoja lokalne zajednice – II faza rekonstrukcije doma u Kipu i Rekonstrukcija Zvonimirove ulice vrijednosti oko 420.000,00 kuna.

Vrijednost projekta rekonstrukcije Društvenog doma u Kipu – II. faza iznosi 530 tisuća kuna od kojih će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske Unije sufinancirati 150 tisuća kuna. 

– U drugoj fazi projekta mijenja se stolarija, pod i strop kojeg je potrebno uklopiti u nove elemente te unutrašnji interijer – rekao je načelnik Općine Sirač, Branimir Miler.

U prvoj fazi rekonstrukcije mijenjalo se krovište, dozidavani su muški, ženski i sanitarni čvorovi za invalide, natkriveno je igralište za publiku te je uređena kuhinja.

Općina Sirač javit će se i na natječaj za treću fazu rekonstrukcije u vrijednosti 500 tisuća kuna nakon čega će dom biti pušten u funkciju.

– U domu će se koristiti voda iz bunara, a provučena je i struja tako da će dom, čim završe svi radovi, moći upotrebljavati mještani – kazao je Branimir Miler i dodao da je u daljnjem planu uređenje doma u Pakranima za koji su dobili građevinsku dozvolu te izrada projekta za dom u Miljanovcu. S time bi svi društveni domovi na području Općine Sirač bili gotovi.

Izvor: mojportal.hr