Učenici i studenti potpisali su Ugovore o korištenju stipendije na temelju Odluke o dodjeli stipendija studentima i učenicima Općine Sirač, donesene na sjednici općinskog Vijeća, održanoj 30. studenog 2015. godine. Nakon provedenog natječaja za dodjelu stipendija u kojem je bilo utvrđeno da će se dodijeliti tri studentske i tri srednjoškolske stipendije, pristiglo je osam pravovremenih prijava i dvije dopune prijava. Dvije prijave nisu sadržavale svu javnim natječaje zatraženu dokumentaciju, slijedom čega su isključenje te nisu ušle u postupak bodovanja. Nakon selekcije prijava i provedenog bodovanja, odlučeno je da će se dodijeliti ukupno pet stipendija i to dvije srednješkolske i tri studentske stipendije. Visina mjesečne stipendije za studente iznosi 700,00 kn, odnosno za redovne učenike srednjih škola 350,00 kn.

Odluka o dodjeli stipendija studentima i učenicima Općine Sirač

 

Učenici srednjih škola s područja Općine Sirač koji su dobili stipendije su:

  1. Matea Topalović iz Sirača, Tehničar za računalstvo, 1. razred, Tehnička škola Daruvar
  2. Magdalena Vašatko iz Sirača, Tehničar cestovnog prometa, 4. razred, Tehnička škola Daruvar

 Studenti koji su dobili stipendiju su:

  1. Iva Supan iz Sirača, Studij sestrinstvo, 1. godina, Zdravstveno veleučilište u Zagrebu
  2. Nikolina Kreuzer iz Sirača, Studij menadžment, 3. godina, Veleučilište u Slavonskom Brodu
  3. Stjepan Salopek iz Sirača, Stručni studij Elektrotehnike, smjer Informatika, 3. godina, Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku

 

 

Studenti i učenici potpisali su u subotu, 16. siječnja 2016. godine Ugovore o korištenju stipendije koje im je uručio načelnik Branimir Miler i zaželio puno uspjeha tijekom školovanja, odnosno studiranja.

Tekst i fotografije: Antonio Demeter