Učenici s područja Općine Sirač potpisali su Ugovore o korištenju stipendije na temelju Odluke o dodjeli stipendija studentima i učenicima Općine Sirač, donesene na sjednici općinskog Vijeća, održanoj 16. studenog 2016. godine. Nakon provedenog Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima i učenicima za akademsku godinu 2016/17 u kojem je bilo utvrđeno da će se dodijeliti tri studentske i tri srednjoškolske stipendije, pristiglo je dvanaest pravovremenih prijava i jedna dopuna prijave.

Pregledom prijava za srednjoškolske stipendije utvrđeno je da je pristiglo sedam srednjoškolskih prijava koje su sadržavale traženu dokumentaciju te su nakon provedenog postupka bodovanja odrđene tri prijave učenika s najvećim brojem bodova koji su dobili stipendiju.

Pregledom prijava za studentske stipendije utvrđeno je da tri prijave prelaze prosjek mjesečnih primanja po članu domaćinstva od 3.000,00 kn slijedom čega su isključene iz daljnjeg postupka bodovanja. Preostale dvije prijave za studentsku stipendiju nisu sadržavale potpunu dokumentaciju koja je zatražena javnim natječajem slijedom čega su također isključene iz daljnjeg postupka bodovanja.

Nakon selekcije prijava i provedenog bodovanja prijava za srednjoškolske stipendije, odlučeno je da će se dodijeliti ukupno tri srednjoškolske stipendije koliko je i maksimalno bilo propisano natječajem. Nije dodijeljena nijedna studentska stipendija jer nisu zadovoljavale uvjete natječaja. Visina mjesečne stipendije za studente iznosila je 700,00 kn, odnosno za redovne učenike srednjih škola 350,00 kn.

Učenici srednjih škola s područja Općine Sirač koji su dobili stipendije su:

  1. Ivona Žuger iz Sirača, Gimnazija Daruvar, 4. razred
  2. Anabela Karla Kadežabek iz Sirača, Gimnazija Daruvar, 2. razred
  3. Siniša Nenadović iz Donjih Boraka, Srpska Pravoslavna opća gimnazija Zagreb, 1. razred

 

Studenti i učenici potpisali su u ponedjeljak, 23. siječnja 2017. godine Ugovore o korištenju stipendije koje im je uručio načelnik Branimir Miler i zaželio puno uspjeha tijekom školovanja, odnosno studiranja.

Tekst i fotografije: Antonio Demeter

Alăturați-vă revoluției pariurilor cu ExcelBet. Cea mai avansată, inovatoare și de încredere platformă de pariuri sportive din lume.