Općina Sirač i Kamen Sirač prošle su godine stipendirali sedam studenata sa područja općine Sirač od kojih još trojici isplaćuje stipendije. Ove godine će za tu svrhu Općina Sirač zajedno s tvrtkom Kamen Sirač izdvojiti 140 tisuća kuna za studente koji će nakon stručnog zvanja svoje znanje ugraditi u nove pravce razvoja malih, ali perspektivnih krajeva.

U prostorijama Općine Sirač održano je u subotu, 28. ožujka potpisivanje ugovora i prijem za nove stipendiste koji će tijekom redovitog školovanja dobivati stipendiju od 900 kuna mjesečno. Na natječaj se prijavilo devet studenata, a odlukom Poglavarstva odlučeno je da će stipendije dobiti svi prijavljeni studenti, a to su: Nikola Marjanović, Mihael Hunjek, Kruno Demeter, Dino Demeter, Ivana Varat, Branka Nemec, Elena Petrušić, Martina Plažanin i Boris Karlović.

Zanimljivo je da se na raspisani općinski natječaj za stipendije, iako je to njime bilo predviđeno, nije javio ni jedan srednjoškolac. Novac od stipendije studenti uglavnom troše na kupovinu literature, ali i pokrivanje dijela troškova stanovanja.