Novoizabrani župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić stigao je 10. lipnja 2021. godine u radni posjet Siraču gdje je obišao završne radove na rekonstrukciji mosta Željnjak. Rekonstrukcija mosta bila je sveobuhvatna, trajala je svega nekoliko mjeseci a posao je završen u predviđenim rokovima. Realizaciju projekta započeo je bivši načelnik, aktualni predsjednik Općinskog vijeća Sirača Branimir Miler, a završava načelnik Igor Supan. Načelnik Igor Supan uz tehničke podatke o mostu Željnjak samo je podsjetio da je lokacija mosta do prije samo nekoliko mjeseci bila usko prometno grlo, sada je most poveznica obala, moderna i čvrsta konstrukcija, te važno prometno čvorište u Siraču:

 

 

Paralelno su promijenjene plinske, telefonske, vodovodne i kanalizacijske instalacije:

 

 

Gotovo potpuno završeni projekt obišli su novoizabrani župan Marko Marušić kojeg je kao domaćin dočekao novoizabrani načelnik općine Sirač Igor Supan s novim predsjednikom Općinskog vijeća, a bivšim načelnikom, Branimirom Milerom te zamjenikom predsjednika Općinskog vijeća Tomislavom Petrušićem. Na tom mostu je, zapravo, bila jasno vidljiva generacijska smjena političara jer Marušić, Supan i Petrušić su predstavnici mlade garde političara redom mlađih od 40 godina koji su dobili nedavno održane lokalne izbore. 

 

Županijska uprava za ceste je investitor uz svu potrebnu podršku Bjelovarsko-bilogorske županije, a načelnik Sirača Igor Supan iskoristio je priliku zahvaliti se županu Marku Marušiću i zbog ukazane časti Sirčanima jer se među prvim obilascima novog župana našla upravo naša općina:

 

 

 

Župan Bjelovarsko-bilogorski Marko Marušić zahvalio se na pozivu načelniku Sirača Igoru Supanu ukazujući na vrlo dobru suradnju lokalne s regionalnom samoupravom:

 

 

Kako je župan Marko Marušić naglasio, sveobuhvatnom rekonstrukcijom mosta na potoku Željnjak s pripadajućim pješačkim stazama i prilazima koji se granaju na tri cestovna pravca od kojih je jedan prema osnovnoj školi, podignuta je razina i sigurnosti i kvalitete prometa na važnom prometnom čvorištu u Siraču.

 

Naime, tijekom posjeta župana Marušića radnici su nekoliko metara dalje obavljali završne radove. Kada su svi pomislili da je obilazak novog mosta završio, Marušić je rekao: "Ali, nismo pozdravili radnike…".  Supan, Miler, Petrušić i Marušić odmah su se uputili prema skupini radnika, a njima je, naravno, bilo drago što su ih se sjetili. Pozdravivši radnike, na njihov zahtjev, župan Marušić se i fotografirao s radnicima.

 

Tekst: Radio Daruvar, mojportal.hr
Zvučni zapisi: Radio Daruvar
Fotografije: mojportal.hr, Općina Sirač