Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo općine Sirač koje ga je upoznalo s razvojem općine od njenog osnutka 1993. godine do danas.

Izaslanstvo je naglasilo kako općina Sirač ostvaruje ubrzani gospodarski razvoj dodajući kako je u nekoliko tvrtki sa sjedištem u Siraču, među kojima prednjači "Kamen Sirač", zaposleno oko 350 ljudi. Izaslanstvo je izvijestilo Predsjednika i o planiranim infrastrukturnim projektima, naglasivši kako trenutno im najveći problem predstavlja dobivanje državnog zemljišta za izgradnju pročistača koji bi se dijelom financirao iz vlastitih sredstava, a dijelom iz Fonda za regionalni razvoj, sredstava Europske investicijske banke i predpristupnih fondova EU.

Predsjednika Mesića informirali su i o planu uređenja "Parka branitelja Sirača" koji će biti trajna uspomena na hrvatske branitelje poginule tijekom Domovinskog rata. U Parku je postavljeno centralno spomen-obilježje i 12 razasutih stijena koje simboliziraju branitelje. Inače, Park je izgrađen pod pokroviteljstvom Općine Sirač, dragovoljnim radom stanovnika općine i donacijama poduzeća, a otkrivanje spomen-obilježja planirano je 26. studenoga ove godine na dan formiranja IV čete 52. samostalnog bataljuna ZNG. Izaslanstvo je uputilo poziv Predsjedniku Republike da ih posjeti na Dan općine 31. svibnja 2006.

Predsjednik Mesić izrazio je zadovoljstvo gospodarskim razvojem općine te je obećao pomoć i podršku njihovim projektima.

U izaslanstvu su bili: Branimir Miler, načelnik općine Sirač, Stjepan Juraić, predsjednik Općinskog vijeća, Slaven Kufner, izvršni direktor «Kamen Sirač»d.d. i Zdravko Kufner, zamjenik predsjednika Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Sirač i Daruvar.