Zavičajna udruga Sirač-Zagreb u suradnji s Općinom Sirač organizirala je u subotu 24.03.2012. od  10-12 sati ispred Hrvatskog doma u Siraču potpisivanje Peticije protiv ukidanja pruge Sirač-Pčelić. Potpisivanju Peticije su uz predsjednika Udruge, Vladu Varata, dopredsjednika Udruge Antuna Kukeca, članove Upravnog odbora Udruge Zdenka Mikeša i Elviru Juraić Lisac, prisustvovali i načelnik Općine Sirač, Branimir Miler, te zamjenik načelnika, Nikola Hodak.

Sa zadovoljstvom možemo izvijestiti da su Sirčani prepoznali cilj i prednosti potpisivanja navedene Peticije, te su se odazvali i svojim potpisom pomogli inicijativi protiv ukidanja pruge Sirač-Pčelić. Potpisivanju su se odazvali i poduzetnici u Siraču, te je prikupljeno više od 250 potpisa.

U tijeku su razgovori za proširenje inicijative i na gradove Daruvar, Pakrac i Lipik, što će iskoordinirati načelnik općine Sirač, Branimir Miler.

Potpisivanje se nastavlja, te svi zainteresirani u narednom tjednu mogu doprinjeti svojim potpisom, na slijedećim mjestima u Siraču: Željeznička stanica, Općina Sirač, cafe bar “Bond”, trgovina “Gavranović” (kod Crkve).