Župan Bjelovarsko-bilogorske županije, Damir Bajs sa suradnicima posjetio je 29. ožujka 2007. Općinu Sirač. S načelnikom Branimirom Milerom i članovima Općinskog poglavarstva i Vijeća razgovarao je o aktualnoj problematici Općine Sirač, razvojnim programima, te o njihovom ostvarenju, kao i o zajedničkim projektima županije i općine.

Načelnik je tako upoznao župana  o problemima s infrastrukturom – kanalizacijom, gospodarstvom koje je u trendu rasta, te kadrovima i stanovima: "U ovoj godini počet ćemo sa stipendiranjem studenata, ali moraju nakon završetka studija ostati raditi u Siraču. Imamo donesen Prostorni plan, Strateški plan gospodarskog razvoja općine, u kome smo planirali na Oraškom polju izgraditi 15 kuća, a Kamen u centru planira izgraditi dvije zgrade sa 18 stanova. Ovim dugoročnim potezom bi se konačno povećao natalitet jer velika opasnost za male sredine je raseljavanje stanovništva."

Riječi je bilo i o prometnoj povezanosti uz osvrt na planiranu gradnju brze ceste D-5 koja se mora približiti Siraču, zatim o problemu odlaganja otpada koji je povezan s vodozahvatom iznad kojeg je vodozaštićeno područje.

Poslije radnog sastanka predstavnici Županije zajedno s načelnikom Općine Sirač, članovima Općinskog Poglavarstva posjetili su Osnovnu školu Sirač, tvrtku "Kamen" Sirač, Ustanovu Suvenir-Nova i crkvu Pohoda Blažene Djevice Marije. Tom prilikom izaslanstvo Županije obišlo je Stari grad u Siraču i Poduzetničku zonu Lanara.