Općina Sirač provodi projekte vrijedne 10,5 milijuna kuna. Najvrjedniji projekt je "Zaželi', no puno se ulaže u infrastrukturu i ostale segmente poboljšanja života stanovnika općine.

2019. godine je završen projekt energetske obnove zgrade sportsko-rekreacijskog centra u Siraču, no Općina provodi i brojene druge projekte.

U fazi pripreme su projekti vrijedni oko 10,5 milijuna kuna, za koje Općina treba izdvojiti 2.5 milijuna kuna. Jedan od najvećih, vrijedan četiri milijuna kuna je program "Zaželi", u kojemu je zaposleno 25 teško zapošljivih žena koje skrbe o 125 korisnika. Aktivnosti projekta su obrazovanje žena, nabava 25 bicikala, osiguranje kućnih potrepština krajnjim korisnicima i druge aktivnosti. Program provodimo u suradnji s razvojnom agencijom "SI-MO-RA" iz Siska i voditeljicom Marijanom Mitrović, dok su kod nas za provedbu glavni Marijana Weiser i zamjenik načelnika općine Sirač, Igor Supan. Izdvaja se i projekt cjelokupne rekonstrukcije i opremanja Društvenog doma u Šibovcu vrijedan oko tri milijuna. Među projektima rekonstrukcija zgrada u provedbi je druga faza rekonstrukcije Hrvatskog doma u Siraču vrijedna gotovo 600.000 kuna, prva faza rekonstrukcije doma u Kipu vrijedna 530.000 kuna, završetak radova na mrtvačnicama u Bijeloj i Pakranima vrijednih 170.000 kn te izmjena krova na Upravnoj zgradi Općine Sirač, vrijedan 380.000 kuna. Među projektima asfaltiranja najveći je rekonstrukcija Ulice Nikole Tesle u Siraču. Radovima vrijednima 700.000 kuna bit će smanjene sve učestalije poplave u toj ulici. Za taj je projekt provedena javna nabava te uskoro slijede radovi. Također, jedan od važnih projekta je asfaltiranje staze u Parku branitelja u Siraču. Prebacivanjem manifestacije "Dani šljiva i rakija u Siraču" na igralište osnovne škole kroz park prođe mnogo ljudi. Međutim, u vrijeme kiša nerijetko je i neprohodan. Nadalje, provodi se asfaltiranje parkirališta iza Upravne zgrade Općine Sirač, koje ne služi samo zaposlenima u uredima Općine nego i stanovništvu koje dolazi u poštu, k liječniku, zubaru…

U fazi smo i pripreme dokumentacije za asfaltiranje nerazvrstane ceste Pakrani-Bijela-Borki, vrijednosti 230.000 kuna kako bi bila spremna u slučaju otvaranja natječaja u fondovima za financiranje nerazvrstanih cesta. Ovim projektom rekonstruirali bismo desetak kilometara trenutačno derutne nerazvrstane ceste, a vrijednost koje je prema procjenama vrijednost oko deset milijuna kuna. Napominjemo da smo Općina koja u svom vlasništvu ima oko 180 kilometara nerazvrstane ceste te su nam ogromni troškovi održavanja. Također, Općina Sirač svojim se projektima brine i o zaštiti okoliša pa su unazad nekoliko godina putem različitih natječaja nabavljane kante i kontejneri za zelene otoke, a sada se čeka doprema još nekoliko kontejnera i kanti za plastiku za odvojeno prikupljanje otpada koje bi podijelila cijelom stanovništvu. Općina se prijavila i na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranjem video nadzora nad zelenim  otocima kako bi se uvela što bolja kontrola odvajanja. Vrijednost ovoga projekta je 370.000 kuna. Svake godine pa tako i ove, Općina Sirač ulaže u javnu rasvjetu kojom također želi utjecati na boljitak okoliša, ali manju potrošnju iz proračuna. Ove je godine tako plan opremanje LED rasvjetom triju ulica: Pekarova i Ajmanova sokaka i Ulicu Nikole Tesle. Napomenuo bih također da je Općina Sirač uključena u projekt WiFi4EU te smo ostvarili sufinanciranje od 15.000 eura za postavljanje instalacija za osiguravanje besplatnog interneta u užem centru naselja Sirač, a to je Osnovna škola Sirač i na potezu od Hrvatskog do Vatrogasnog doma. U suradnji s gradom Daruvarom i TZ-om Daruvar-Papuk unazad dvije godine biciklistima i stanovnicima osigurali smo dvije pametne klupe i pametno drvo za punjenje mobitela te uskoro i dva električna bicikla, a sve se to napaja pomoću obnovljivih izvora energije, sunčeve svjetlosti. Cilj vlasti u općini je iskoristiti što više otvorenih natječaja te tako stvoriti bolje i ljepše uvjete za život sugrađanima. A sve to ostvariti sufinanciranjem, tj. što manjim utroškom svojih sredstava kako bi ostatak mogli usmjeriti na druge uvjete poput još boljih poticaja poljoprivrednicima, poduzetnicima, obrtnicima, socijalno ugroženima i općenito građanima Općine Sirač. Sve to iziskuje mnogo uloženog truda i vremena, ali kada se vide rezultati svjestan si da si postigao nešto za Općinu i građane i nije ti žao ničega uloženoga bez obzira na to koliko je znoja potrošeno, ističe zamjenik načelnika Općine Sirač Igor Supan.