U sklopu HTV-ove emisije "Volim nogomet", 28. lipnja održan je i izbor za najljepšu sportašicu u Hrvatskoj za 2008. godinu.

Titulu najljepše osvojila je upravo naša odbojkašica, sirčanka Martina Hamp koja je u žestokoj borbi s petnaest konkurentica – profesionalnih sportašica, osvojila stroge suce te postala Miss sporta za 2008. godinu.

Martina nije mogla vjerovati da je baš ona proglašena misicom. Lentu joj je uručila dotadašnja miss Andreja Čečura. Dobila je priliku da se vozi u Citroenu Auto kuće Peba, no vozilo će morati vratiti nakon godine dana. Ključeve joj je predala organizatorica izbora Tamara Roglić. Martina i nije priželjkivala pobjedu, zato što ne voli medije i fotografiranje.

– Tata, sad ćeš mi morati platiti vozački. Nisam očekivala da ću ja pobijediti, ne volim fotografiranje i kamere, no ipak mi je drago zbog lente. Nadam se da ću za tjedan dana kada sve prođe moći normalno nastaviti živjeti – prokomentirala je svoju pobjedu Miss Sporta Hrvatske 2008. godine Martina Hamp.

Odbojkašica Martina ima 19 godina, dolazi iz Sirača, visoka je 179 centimetara i osim odbojke voli crtati, po horoskopu je ovan, a za sebe kaže da je uporna.

– Ovo mi je dokazalo moj životni moto da ja to mogu, ali ne pobijediti nego izdržati pred kamerama – veselila se Martina te dodala kako nikada za ničime u životu ne žali.

– Igram na mjestu primača-pucača. Studiram na Kineziološkom fakultetu – rekla je Martina koja je između brojnih nagrada dobila skuter u trajno vlasništvo.

– Dok ne položim ispit vozit će me moj dečko – rekla je najljepša hrvatska sportašica Martina. Njezin dečko je Mario Baković, hrvatski reprezentativac u skoku u dalj.

Prva pratilja je Mirna Marinović, tenisačica iz Makarske, dok je druga pratilja Nina Šimić, atletičarka iz Tučepa. Za miss fotogeničnosti izabrana je varaždinska plesačica Emina Mušanović.

Inače, djevojke su se u dva dana predstavile stručnom žiriju, u kojem su između ostalih bile Tina Katanić, bivša kraljica Hrvatske, Andreja Čečura, lanjska miss sporta Hrvatske i Lana Banely, u večernjim haljinama Sposabella, sportskoj odjeći NTS i kupaćim kostimima Triumph.

 

PRIJAM MARTINE HAMP U OPĆINI SIRAČ

Prijam za Miss sporta Hrvatske 2008. Martinu Hamp priredio je u četvrtak, 3. srpnja načelnik općine Sirač Branimir Miler. Prijamu su prisustvovali i članovi općinskog Poglavarstva i predstavnica tvrtke Kamen Radojka Valdgoni. Tom je prilikom Miss sporta, donedavnoj članici Odbojkaškog kluba Daruvar i studentici prve godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, dodjeljena stipendija općine Sirač i tvrtke Kamen. Ne skrivajući zadovoljstvo, Martina Hamp je izjavila:

 

 

Nakon prijama u općini priređena je proslava u domu u Bijeloj uz ručak i muziku "Šace i Šice".

 

Miss sporta Martina Hamp sluša rock i ne voli manekenske piste

Autor: Dragan Grozdanić, Večernji list

Ne mogu vjerovati da sam osvojila titulu, jer mi to i nije bio cilj. Na natjecanje sam se prijavila zbog novog iskustva, prijateljstava i zabave. Nisam osoba koja voli glamur i hodanje manekenskim pistama, kazala nam je odbojkašica Martina Hamp iz Sirača, koja je proglašena za najljepšu hrvatsku sportašicu u 2008. godini.

Prvo faks
Martina završava prvu godinu Kineziološkog  fakulteta u Zagrebu. Nakon vijesti o Martininoj pobjedi, u koju su se gledatelji mogli uvjeriti u HTV-ovoj emisiji "Volim nogomet", njezin mobitel užario se od SMS-ova potpore.

Čestitali su mi prijatelji, poznanici, rodbina. Navodno mi pripremaju ludi doček u Siraču. Odbojkom se bavila posljednjih godina u Daruvaru, a trenutačno traži novi klub u Zagrebu.

Faks mi je ipak najvažniji, a u životu se želim baviti kondicijskim pripremama sportaša  povjerila nam se Martina. Takva želja lako bi joj se mogla ispuniti budući da je i njezin dečko sportaš; Mario Baković ima treći rezultat svih vremena u Hrvatskoj u skoku u dalj.

Svira i gitaru
Ne izlazi puno, kaže, voli slušati stariju rock glazbu i crtati uljanim bojama. Usput svira i gitaru. Veliki sam optimist u životu, moj je moto: "Ja to mogu". Želim imati sretnu obitelj i biti zdrava, jer to je najvažnije u životu, zaključila je Martina.