Kao i svake godine, u sportsko-rekreacijskom centru ‘Krčevna’ u Maloj Barici održan je tradicionalni malonogometni turnir pod nazivom ‘Krčevna 2016’. Turnir je održan u subotu, 30. svibnja 2016. godine. Po oblačnom i prohladnom vremenu, na turniru se natjecalo osam ekipa koje su bile podijeljene u dvije skupine. Za pravdu na terenu zaslužni su bili vrhunski i provjereni suci, a sve pod budnim okom delegata.

Ekipe i bodovi nakon odigranih međusobnih utakmica:

  SKUPINA A

  SKUPINA B

  1. VARAT I DEČKI  9

  2. KRČEVNA  3   (13:5)

  3. NK MENTALAC  3   (6:2)

  4. GALAKTIKOSY  3   (5:6)

  1. ŠKODA AND COMPANY  9

  2. GRAVIS  6

  3. IKS TAKAČ  1   (3:10)

  4. KRV, ZNOJ I PIVA  1   (5:17)

Nakon odigranih međusobnih utakmica po skupinama dobiven je ukupni poredak po osvojenim bodovima. U svakoj skupini prvo plasirane ekipe ‘Varat i dečki’ i ‘Škoda and Company’ imale su sve pobjede s maksimalnih mogućih devet bodova, a ostala mjesta utvrđena su prema omjeru postignutih i primljenih pogodaka.

Polufinale je odigrano sistemom A1:B2 i B1:A2, a postignuti su sljedeći rezultati:

POLUFINALE

1. utakmica

2. utakmica

KRČEVNA

:

ŠKODA AND COMPANY

2

:

2   (jedanaesterci 1:3)

VARAT I DEČKI

:

GRAVIS

3

:

2

U prvoj polufinalnoj utakmici bilo je napeto i izjednačeno kao i u finalnoj utakmici. Nakon izvođenja jedanaesteraca ekipa ‘Škoda and Company’ prošla je u finale gdje se borila s ekipom ‘Varat i dečki’ za 1. mjesto. Najbolje ekipe po skupinama do kraja su se borile međusobno izjednačenim rezultatom 1:1, ali je nakon jedanaesteraca rezultatom 3:2 za nijansu bila bolja ekipa ‘Škoda and Company’ te borbeno osvojila naslov prvaka ovogodišnjeg turnira.

Za 3. mjesto borili su se ‘Krčevna’ i ‘Gravis’, a utakmica je završila pobjedom ekipe ‘Gravis’ koja je odnijela treću nagradu – pola pečenice.

FINALE

Utakmica za 3. mjesto

ŠKODA AND COMPANY

:

VARAT I DEČKI

1

:

1  (jedanaesterci 3:2)

KRČEVNA

:

GRAVIS

2

:

5

Za ekipu ‘Škoda and Company’ koja je osvojila turnir ove godine igrali su: Mario Ježabek, Damir Tomašković, Mario Bališ, Nikola Marjanović, Denis Kudlač, Matija Mađeruh i Ivan Plantak. ‘Škoda and Company’ osvojila je prvu nagradu na turniru – janjca, a ‘Varat i dečki’ osvojili su drugu nagradu – pola pečenice i gajbu piva.

Domaćini, ujedno i organizatori turnira podijelili su nagrade najboljima. Nagrade su dobili i najbolji strijelac, igrač, i vratar. Za najboljeg strijelca proglašen je Tomislav Varat iz ekipe ‘Varat i dečki’, najbolji igrač je Mijo Mihić iz ekipe ‘Gravis’, a najbolji vratar Damir Tomašković iz ekipe ‘Škoda and Company’.

A osim navedenih, podijeljeno je još nekoliko nagrada određenim posebnim igračima i ekipama. Fešta je nakon turnira trajala do ranih jutarnjih sati.

Tekst i fotografije: Antonio Demeter