Svake godine kod nas je na “Prvi maj” običaj da se održi turnir u malom nogometu u naselju Barica, odakle i dolazi naziv “Barički susreti”. To je ujedno i tradicija Sirača.

Tako je bilo i 01.05. ove godine. U “Maloj” Barici na igralištu kiša nas je pratila kao i obično u vrijeme održavanja turnira. Ali naše nezaustavljive sportaše ne sprječava niti kiša, a niti blato koje je bilo ne samo “do koljena”, nego jednostavno rečeno “do grla”, što se vidi i iz fotografija sa terena i pranja nakon natjecanja. Natjecatelji su se borili za pečenicu, čobanac i gajbu piva i pokazali kako imaju snage i želju da prođu što bolje bez obzira na sve.

Ekipe su se prijavljivale od 10.00-12.00 sati istog dana, a prijavilo se 6 ekipa koje su sami sebi dodijelili imena. Unatoč kiši i blatu, borba za pobjedu bila je zanimljiva i žestoka. Svi su se trudili i željeli pobjedu, ali samo jedni su najbolji.

 

Prvo mjesto i pečenicu osvojila je ekipa “Điberi” iz Doljana, drugo mjesto i čobanac osvojila je ekipa “Mlade nade”, a treće mjesto pripalo je ekipi “Krčevna”.

Među igračima koji su sudjelovali istaknuli su se: ZDRAVKO JOŠĆAK kao najbolji igrač, KRISTIJAN MATIJAŠEVIĆ kao najbolji vratar, a za najboljeg strijelca proglašen je DENIS ORČIK sa 16 pogodaka.

Pošto su nagrade bile jestive, konzumiranje istih nije moglo nikako spriječiti slavlje uz pjesmu i piće do kasno u noć.

Fotografije s fešte nakon turnira:

Tekst: Martina Plažanin i Nikolina Lončar

Fotografije: Antonio Demeter