Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i u ruralnom razvoju je dana 26.kolovoza 2021. godine objavila Javni pozivi za iskaz interesa dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2021./2022. Školska shema se u Republici Hrvatskoj, po principu Europske unije, provodi od 2013. godine, a svrha joj je povećanja unosa svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda te smanjenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli u svakodnevnoj prehrani učenika, podizanja razine znanja o važnosti zdrave prehrane i nutritivnim vrijednostima svježeg voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda, edukacije učenika u cilju smanjenja otpada od hrane i omogućavanje školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda po mogućnosti lokalnih proizvođača.

Javni poziv za iskaz interesa dobavljača za sudjelovanje u školskoj shemi 2021/2022

 

Više informacija o Javnom pozivu za iskaz interesa dobavljača za sudjelovanje u novoj Školskoj shemi voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda 2021./2022 možete naći u privitku ove poruke ili na mrežnim stranicama Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju:

https://www.apprrr.hr/javni-pozivi-za-iskaz-interesa-osnivaca-skolskih-ustanova-i-dobavljaca-za-sudjelovanje-u-novoj-skolskoj-shemi-voca-i-povrca-te-mlijeka-i-mlijecnih-proizvoda-2021-2022/