Mirana Zuger je mlada akademska slikarica, koja je rođena i živi u Kanadi, no otac joj je Sirčan, pa je njena izložba, nazvana Vie En Rose, koju su mogli vidjeti Zagrepčani u tamošnjoj galeriji Marisall, dospjela i do Sirača. Otvorena je 18. studenog 2007. u prostorijama Osnovne škole Sirač u nazočnosti mnogobrojnih Sirčana i gostiju, među kojima je bila i Mirjana Vučković iz zagrebačke galerije Marisall u Mesničkoj ulici, gdje je izložbu mogla vidjeti zagrebačka publika.
U Siraču je Miranu vidio i pozdravio sirački umirovljeni učitelj Florijan Križ, koji je Miraninom ocu Ivanu Žugeru predavao likovni, rekla je mlada umjetnica, koja je radove za ovu izložbu naslikala u iznajmljenom zagrebačkom ateljeu.
Mirana Zuger, kako se ova mlada umjetnica zove u Kanadi, ili Mirjana Žuger, kako se zove u Hrvatskoj, diplomirala je prije samo dvije godine, a već je imala 12 izložaba, po šest samostalnih i skupnih, a nakon Zagreba i Sirača, europske izložbe čekaju je u Parizu i Londonu. Za gostovanje u Hrvatskoj, zemlji svojih predaka, solidno je obnovila hrvatski jezik, koji je samo u najranijem djetinjstvu govorila s bakom.

Izloženo je 16 slika u ulju na platnu karakterističnih apstraktnih motiva i živih boja, a dvije su ostale domaćinu, osnovnoj školi kao zahvala za organizaciju ove izložbe. Osam slika je prodano pa je u Zagreb vraćeno samo šest. Izložbu je otvorio načelnik općine Branimir Miler, a prigodni program priredili su KUD-a Kamen i Udruga umirovljenika. Pokrovitelj izložbe je Poglavarstvo Općine Sirač.

Mirana Zuger rođena je u Ottawi, u Kanadi. 2005. godine diplomirala je na likovnoj akademiji “Concordia University” u Montrealu. U 2006.g. imala je nekoliko samostalnih izložbi; “Absence” u galeriji “Centre de Diffusion Bravo-Est”, zatim “Curious” u galeriji “Artguise” te skupnu izložbu pod nazivom “Variations – Abstraction” u galeriji “Sussex”.
Miranina djela se nerijetko pronalaze u značajnim privatnim kolekcijama u Ottawi, Montrealu i Torontu. U veljači 2006. godine Mirana je dobitnica stipendije umjetničkog savjeta u Ontariu (Ontario Arts Council). Trenutno izlaže u galeriji “Gallery at 129 Ossington” u Torontu, zatim u galeriji “Gallery four seven nine” u Ottawi te u galeriji “Marisall” u Zagrebu, u Hrvatskoj.

Miranina obitelj (sirački dio) tata Ivica, tetka Dubravka, djed Vlado Žuger i baka Ružica Žuger, rođ. Göttlicher