e-PROPUSNICE ZA ULAZAK I IZLAZAK S PODRUČJA PREBIVALIŠTA ILI STALNOG BORAVIŠTA

Stanovnici Općine Sirač mogu podnijeti Zahtjev za izdavanjem e-propusnice na dva načina:

Putem sustava e-građani:

(https://epropusnice.gov.hr)

Direktno s naše web stranice:

Zahtjev za izdavanje propusnice za kretanje izvan mjesta prebivališta i stalnog boravka (obrazac)

 

KAKO DO E-PROPUSNICE?

NEKOLIKO UPUTA ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA IZDAVANJE E-PROPUSNICA STOŽERU CIVILNE ZAŠTITE OPĆINE SIRAČ

Svi koji su ranije ishodovali propusnicu, te propusnice vrijede do nedjelje, 5. travnja 2020.

Od ponedjeljka, 6. travnja potrebno je ishodovati novu putem sustava e-građani ukoliko ste u mogućnosti.

Ukoliko niste korisnici sustava e-građani, svoj obrazac Zahtjeva trebate preuzeti gore na poveznici, ispuniti te poslati na adresu elektronske pošte igorsupan@sirac.hr ili dostaviti osobno u prostorije Općine Sirač (obrazac Zahtjeva dostupan i u Općini Sirač)

IZDAVANJE e-PROPUSNICE ISKLJUČIVO putem obrasca Zahtjeva obavlja se U VREMENU OD 9,00 do 13,00 sati od ponedjeljka do petka!

Za sve informacije možete nazvati 043/675-250 ili upitati na e-mail: igorsupan@sirac.hr

Da biste izbjegli odbijanje zahtjeva molimo da poštujete slijedeće:

  1. U prvom dijelu zahtjeva za propusnicu, "Osnovni podaci", pripazite da upišete ispravnu adresu prebivališta s područja Općine Sirač
  2. Kod "Trajanje" upisati točan datum i vrijeme putovanja. Propusnice se izdaju s rokom važenja od 1 do maksimum 14 dana, ovisno o razlogu podnošenja zahtjeva.
  3. Kod "Razlog podnošenja zahtjeva" navesti isključivo: "Putovanje iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili kupnja hrane i osnovnih potrepština" te pod poljem "Napomena" obrazložiti razlog, navesti relaciju i ostaviti kontakt broj.

Zahtjevi koji ne sadrže navedeno bit će odbijeni te ćete ih morati iznova slati.

Pozivamo Vas da budete odgovorni i razumni u traženju zahtjeva, da se nepotrebno ne vozimo okolo, a sve u cilju sačuvanja zdravlja svih nas.

Budite strpljivi jer Vaše zahtjeve nastojimo što prije obraditi.

Načelnik stožera civilne zaštite Općine Sirač – Igor Supan: 099/264-3883


Uslugama u sustavu e-Građani i Osobnom korisničkom pretincu možete pristupiti ako posjedujete vjerodajnicu koja se nalazi na Listi prihvaćenih vjerodajnica – https://gov.hr/e-gradjani/lista-prihvacenih-vjerodajnica/1667

Provjerite posjedujete li već vjerodajnicu za pristup sustavu (ukoliko se koristite internet bankarstvom, imate elektroničku osobnu iskaznicu, itd…).

Ukoliko nemate niti jednu vjerodajnicu za pristup sustavu, vjerodajnica ePASS s kojom možete koristiti usluge u sustavu e-Građani razine sigurnosti 2 (uključivši i e-Propusnice), iznimno za vrijeme privremenog ograničenja kretanja, može se zatražiti i putem udaljene procedure koja ne zahtijeva odlazak na šaltere Financijske agencije.

Za postupak izdavanja, potrebno je dostaviti  sljedeću dokumentaciju: