Donosimo tijek radova na uređenju I. faze Ulice Stjepana Radića u Siraču od zgrade općine do crkve:

Ovaj tjedan dovršeno je asfaltiranje Ulice Stjepana Radića te biciklističke i pješake staze, postavljeni su ivičnjaci sa obje strane kolnika i uz stazu. Nova rasvjetna tijela također su postavljena uz ulicu s obje strane, a uz stranu uz koju ide biciklistička i pješačka staza rasvjetna tijela nalaze se između staze i kolnika gušće postavljena.

Krajem listopada 2008. godine postavljali su se ivičnjaci za buduću biciklističku i pješačku stazu te nova rasvjetna tijela uz tu stranu kolnika dok su uz drugu stranu kolnika rasvjetna tijela već bila postavljena.

Izvođač radova je poduzeće “Ceste d.o.o. Bjelovar”. Ugovoreni radovi trebali su biti izvedeni u roku od 45 dana, no tijekom radova izvođač se susreo s određenim tehničkim poteškoćama. Projekt se zbog toga mijenjao u hodu i došlo je do produljenja roka. Sigurno je kako će novi radovi tražiti nova sredstva iz proračuna. Cilj je da se svi poslovi vezani za uređenje Radićeve ulice odrade sada kako poslije ne bi došlo do naknadnih radova.

Dosada je asfaltirana dionica staze u duljini od 200 metara od zgrade općine do Hrvatskog doma. Radovi su se intenzivno odvijali uoči “Dana šljiva u Siraču” 27.09. kako bi bili gotovi do početka navedene manifestacije.

Podsjetimo da je ovo prva faza uređenja Radićeve ulice od centra do crkve, a druga faza od crkve do željezničke pruge planirana je za sljedeću godinu. Prije početka uređenja prve faze Radićeve ulice riješena je komunalna infrastruktura – obnovljena plinska i vodovodna instalacija, izgrađena kanalizacija te postavljene podzemne elektro-instalacije. Svi ovi radovi prethode i uređenju druge faze Radićeve ulice.

Po završetku svih radova Ulica Stjepana Radića dobit će moderan urbani stil na zadovoljstvo svih onih koji je koriste.