6. svibnja 2011. održana je u Siraču redovna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije pod predsjedanjem Đure Petrića.

S obzirom na ograničeni prostor Vatrogasnog doma, 75 vatrogasaca od kojih je 49 delegata s pravom glasa te brojni gosti, vatrogasci iz Sisačko-moslavačke, Križevačko-koprivničke, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Zagrebačke županije skup su održali u Hrvatskom domu.

Inicijativu za održavanjem sjednice županijske Skupštine Vatrogasne zajednice, potaknuli su vatrogasci iz Sirača. A o razlozima održavanja sjednice Skupštine u Siraču član predsjedništva županijske Vatrogasne zajednice, Josip Hamp je rekao…

Skupština je uz prihvaćanje Izvješća o radu usvojila i zaokružila plan djelovanja i financijski plan kako za proteklu, tako i za ovu 2011.godinu…

Josip Hamp

U mjesecu Vatrogasaca, naši su predstavnici sredinom ovoga tjedna bili u Karlovcu, gdje je uz svetog Florijana obilježeno i 135 godina Hrvatske vatrogasne zajednice. Tko je od naših predstavnika bio u Karlovcu i što je na toj svečanosti vatrogascima obećano?

Josip Hamp

Na sjednici skupštine Vatrogasne zajednice naše županije prisustvovali su načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović i potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Mijo Brlečić. Ovom su prilikom svi sudionici sjednice nagrađeni majicama s prigodnim logom u povodu velikoj jubileja siračkih vatrogasaca. Majice je darovao Vatropromet Zagreb.

(I. Ivanović Lasta, Radio Daruvar)