Prva po redu redovna skupština Udruge Nijemaca i Austrijanaca Sirač održana je 25. travnja 2015. godine. Dnevni red brojao je 7 točaka dnevnog reda, o kojima je raspravljao velik broj članova udruge. Tijekom Skupštine predstavljeno je izvješće o radu u proteklom periodu s osvrtom na financijsko poslovanje. Kada se govori o aktivnostima, velik dio se odnosio na samo usklađivanje te provođenje procedure registracije Udruge, što je za predsjedništvo predstavilo velik izazov, napomenuo je potpredsjednik Udruge, Josip Hamp:

Osim početnog, osnovnog dijela, Udruga se bazirala i na sklapanje suradnji s Udrugama Austrijanaca i Nijemaca iz drugih gradova te edukacije njemačkog jezika:

 

Udruga koja se za sada, početno financira tek iz članarina raspravljala je i o financijskom planu, s glavnim naglaskom na stjecanje dodatnih financijskih sredstava:

 

A vezano za predstojeće aktivnosti, predsjednik Udruge, Josip Krajcer:

 

Skupštini je u znak podrške prisustvovao i saborski zastupnik za nacionalne manjine Veljko Katjazi:

 

Kajtazi se tokom skupštine također dotaknuo osjetljive tematike, financiranje mladih i novonastalih Udruga. Naime, kao što je već spomenuto, sredstva iz fondova mogu dobiti tek nakon dvije godine postojanja. Uz male financijske prihode, kolike su šanse i na koji način da Udruga opstane:

 

Tekst i zvučni zapisi: Radio Daruvar, fotografije: Edvard Hamp