Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je EU projekt pod nazivom „Energetska obnova sportsko-rekreacijske zgrade nogometnog kluba „Kamen“ Sirač na adresi Matije Gupca 12 u Općini Sirač“, investitora Općine Sirač, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projekt je osmišljen u okviru programa OP „Konkurentnost i kohezija“ te prijavljen na javni poziv pod nazivom „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“ KK.04.2.1.04.

Aktivnosti projekta uključuju zamjenu postojećih vanjskih otvora, izvedbu toplinskog fasadnog izolacijskog sustava na vanjskim zidovima i pročeljima, izvedbu toplinske izolacije na stropu prema tavanu te ugradnju solarne ploče za pripremu tople potrošne vode.

Rezultati projekta koji će se ostvariti provedbom aktivnosti su ušteda toplinske energije od 82,44% te ušteda emisije CO2 za 51,60%. Projektom će se ostvariti povećanje energetskog razreda objekta s postojećeg F na A+ razred.

Projekt će zajedno sa svim popratnim aktivnostima trajati 18 mjeseci, a započeo je 11. listopada 2018. godine kada je potpisan i ugovor. Ukupni iznos projekta je 293.468,75 kn, a iznos osiguranih bespovratnih sredstava za ovaj projekt iznosi 185.343,25 kn.