Povodom Dana domovinske zahvalnosti, pod geslom “Dani ponosa i slave” Općinski ogranak UHDDR-a, UHDNZ Sirač i Savjet mladih općine Sirač organizirali su 01.08.2015. na školskom igralištu Malonogometni turnir siračkih ulica. Na turniru su mogli igrati isključivo igrači koji žive u Općini Sirač. Ekipe su se prijavljivale do 16 sati, a igralo se po standardnim pravilima malog nogometa po sljedećem rasporedu ulica:

  1. Radićeva
  2. Dedinje, Gupčeva, Kozarčeva, Branimirova, Miljanovac
  3. Kolodvorska, Dubnica, Pijanovo Brdo
  4. Japaga, Teslina, Mačkovac, Grižina
  5. Zrinskog, Tomislavova
  6. Krešimirova, Cvijetna, Frankopanska, Požeška
  7. Kip, Šibovac
  8. Pakrani, Bijela, Borki

Najbolja ekipa siračkih ulica koja je osvojila prvo mjesto bila je u sastavu ulica “Krešimirova, Cvijetna, Frankopanska i Požeška”, drugo mjesto osvojili su “Pakrani, Bijela i Borki”, a treće mjesto “Japaga, Teslina, Mačkovac i Grižina”.

U sklopu turnira, održan je i Speedcarving odnosno natjecanje u brzoj izradi skulptura od drveta, od panja do skulpture u 60 minuta. Skulpture su izrađivali sirački kipari umjetnici Ivan Trupković i Franjo Butković, a nakon 60 minuta održana je licitacijska prodaja izrađenih skulptura, a prodana je i skulptura kipara Zorana Sestrića izrađena ranije zbog njegove odsutnosti.

Za sve učesnike i goste skuhan je i podijeljen besplatan grah, a piće se prodavalo po popularnim cijenama. Fešta i druženje na školskom igralištu pod reflektorima nastavljeno je do kasno u noć.