Suprug je vidio da uz brdo dolazi Twingo i počeo je rukama mahati da se ne zabiju u traktorsku prikolicu. Spasio se skokom u jarak, a Twingo je punom brzinom udario u prikolicu – rekla je mještanka Sirača.

Na mjestu je poginuo Zlatko Munić (63) dok je njegov suvozač Marijan Rajek (56) teško ozlijeđen, dva sata kasnije preminuo u pakračkoj bolnici. Na mjestu nesreće nema ni metra traga kočenja, a to je potvrdio i vozačev sin Marijan. Njegov otac navodno je imao sagnutu glavu i nešto je tražio, tako da nije gledao na cestu i nije vidio čovjeka koji ga je upozoravao da zaustavi vozilo. Vozač traktora, koji živi u susjedstvu, je po riječima susjeda u teškom šoku te je zatražio liječničku pomoć.

Naime, toga je dana u Hrvatskom domu održana skupština Udruge dragovoljaca narodne zaštite općine Sirač kojoj je poginuli Zlatko Munić bio predsjednik. Nakon Skupštine svi članovi su ostali na malenom domjenku.

– Očev prijatelj pitao me želim li ga želim odvesti kući, na što sam mu odgovorio kako sam popio i ne želim riskirati dozvolu – rekao Marijan Munić. No, Zlatko je posjeo svog suborca i ratnog prijatelja u auto, iako je imao zabranu upravljanja vozilima “B” kategorije. Krenuli su iz Sirača prema Doljanima, Branimirovom ulicom gdje je Marijan Rajek živio. Prije Marijanove kuće, nakon što su se popeli uz groblje Branimirovom ulicom, kod kućnog broja 18, 56-godišnji mještanin vozio je neregistrirani traktor s prikolicom s balama sijena. Zbog tereta mu je pukla guma pa je pokušao skloniti traktor s ceste na ugibalište ispred kuće. Vozač ga nije vidio, zabio se u prilolicu bez tragova kočenja te su stradali.

Tekst i fotografije: 24sata