Iznimno toplo i sunčano poslijepodne u subotu 9. rujna iskoristili su članovi Češke besede Šibovac uz pomoć DVD-a Šibovac te pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine i Općine Sirač organizirali manifestaciju “Dan češke kulture” u dvorištu društvenog doma u Šibovcu. Na dvorištu društvenog doma su zajedno sa članovima mjesnog DVD-a te gostujućim društvima priredili bogati sajam tradicijskih proizvoda, zanimljiv kulturno-umjetnički program te nekoliko zabavnih igara.

Od 16 sati posjetitelji su mogli uživati u češkim tradicionalnim kolačima koje su pripremili članovi Češke besede Veliki Zdneci te domaća beseda, pojesti odličan bramborak (placke od krumpira) koji su pekli članovi ČB Ljudevit Selo, pečenim kobasicama, kuhanom i pečenom kukuruzu koji su pripremali vrijedni članovi i članice DVD Šibovac te vidjeti ručne radove od papira koje su predstavile članice kreativne skupine iz češke besede Gornji Daruvar.

Od 17,30 sati je bio kulturno-umjetnički program koji su otvorili članovi domaće besede s nekoliko hrvatskih i čeških pjesama. U daljnjem programu su nastupili folkolorne sekcije ČB Veliki i Mali Zdenci, ČB Končanica, SKUD Ivan Brnjik Slovak iz Jelisavca te zbor ČB Donji Sređani i ČB Veliki i Mali Zdenci.

Nakon programa su se gosti zabavili uz nekoliko veselih igri koje su zabavile sve sudionike, a pobjednici su bili nagrađeni slatkim poklonom.

Iznenađenje večeri je bio dolazak čeških beseda iz Zagreba i Zagrebačke županije koji su tog poslijepodneva gostovali u Dežanovcu te su nastavili program koji su upotpunili pjesmom i plesom. Svi koji su tog poslijepodneva posjetili Šibovac sigurno nisu požalili, a mnogi su obećali vratiti se ponovno.