Vatrogasci iz Austrije iz okolice Klagenfurta posjetili su u studenom 2008. godine Sirač uz druženje sa siračkim vatrogascima i članovima KUD-a. Tada je izražena želja da se uzvrati poziv i da naši članovi posjete njihove u Austriji.

21. i 22. lipnja 2009. članovi DVD-a Sirač i Šibovac te članovi KUD-a Kamen Sirač sa načelnikom općine Sirač uzvratili su poziv austrijskih vatrogasaca. Gostovali su u Klein St. Paulu gdje je priređen svečani Fest program. Siračke članove su u Vatrogasnom domu mjesta Klein St. Paul pozdravili zapovjednik vatrogasnog odsjeka Görtschitztal Heimo Haimburger i direktor tvrtke W&P Kamen, ing. Hubert Zitzenbacher. Obišli su pogon tvrtke HOBAS Rohre i krug tvornice W&P u kojem je izvedena vatrogasna vježba pogona Wietersdorf.

Zajednička večer za sve vatrogasce odsjeka Görtschitztal i goste iz Hrvatske priređena je uz svečani Fest program. Dodijeljene su počasti zaslužnim članovima, vatrogasnim zapovjednicima i zamjenicima sa počasnim govorima zaslužnih članova u svečanim uniformama u kulturnom domu Klein St. Paul. Fest program obilježen je koncertom Bergkapelle Hüttenberg, plesom mladeži Wietinga i nastupom KUD-a Kamen Sirač.

Sve prijatelje iz Sirača i Daruvara, a posebno načelnika općine Sirač Branimira Milera pozdravio je je zapovjednik vatrogasnog odsjeka Görtschitztal Heimo Haimburger koji je istaknuo kako je ideja bila da je moguće ostvariti kontraposjet nakon što je prošle godine vatrogasni odsjek Görtschitztal dobio poziv od tvrtke W&P Kamen za posjet Siraču što je bilo i ostvareno. Direktor tvrtke W&P Kamen, ing. Hubert Zitzenbacher pozdravio je sve počasne goste na njemačkom i hrvatskom jeziku i zahvalio što je uspio uspostaviti kontakt između austrijskih i hrvatskih vatrogasaca za vrijeme posjeta Siraču naglašavajući još uvijek prisutne predivne utiske koje su austrijski vatrogasci stekli za vrijeme posjeta Hrvatskoj.

Načelnik općine Klein Sankt Paul Hilmar Loitsch ukratko je predstavio općinu te izrazio želju da se s općinom Sirač stekne bolje prijateljstvo te predao poklone načelniku Mileru i članovima KUD-a Kamen Sirač. Isto tako sirački načelnik izrazio je oduševljenje i pozvao domaćine na Dane šljiva i moguća ulaganja i izgradnje novih pogona u budućoj industrijskoj zoni Sirač na obostrano zadovoljstvo. Uz brojne počasti i priznanja austrijskih zapovjednika i članova DVD-a, načelnici su izmijenili mnoge poklone.

U nedjelju su gosti iz Hrvatske sudjelovali na svetoj misi koja je služena na njemačkom i hrvatskom jeziku te se još jednom zahvalili na ugodnom gostoprimstvu i uputili prema Klagenfurtu u razgledavanje Minimundusa – svijeta u malom te putu prema Hrvatskoj.