3. humanitarni božićni koncert na kojem su nastupili sirački zborovi održan je 16. prosinca 2017. godine. U siračkom Hrvatskom domu posjetitelji su uživali u božićnim pjesmama koje su ispunile srca prisutnih. Na koncertu su nastupili zborovi Osnovne škole Sirač i vrtića Sirač, Matice umirovljenika Općine Sirač, Udruge Nijemaca i Austrijanaca Sirač, zbor mladih Baptističke crkve Sirač, Župe Pohoda Blažene Djevice Marije Sirač te KUD Kamen Sirač.

Sredstva prikupljena od ulaznica i prodaje prekrasnih radova i ukrasa koje je izradio sirački Caritas bila su namijenjena za sirački dječji vrtić i za Kristinu Hunjek koja je na liječenju u Barceloni, a kao je rekao načelnik Branimir Miler, prikupljeno je:

Ravnateljica Osnovne škole Sirač, Marija Pavičić od srca se zahvalila svim organizatorima, učesnicima i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom predivnom događaju koji u ovo predblagdansko raspoloženje ostavlja posebno ozračje. Nakon uživanja u božićnim pjesmama, priređeno je druženje uz kolače i tople napitke.

Prije samog koncerta povorka moto mrazova Radićevom ulicom stigla je do Hrvatskog doma gdje su mališanima podijelili darove, a na adventskom vijenčiću ispred doma upaljena je treća adventska svijeća.