OPĆINA SIRAČ

sirac.hr

Zavičajna udruga Sirač-Zagreb osnovana je u Zagrebu, 12. prosinca 2011. godine. Naime, inicijativu za osnivanje Udruge pokazali su Sirčani koji više godina žive u Zagrebu, a sjednici Inicijalnog odbora prisustvovali su: Drago Žehaček, Vlado Varat, Ankica Marukić, Vinko Pihir, Antun Kukec, Elvira Juraić Lisac te načelnik općine Sirač, Branimir Miler. Osnovna pokretačka ideja bila je okupljanje svih građana Zagreba podrijetlom iz Sirača u jednu zajedničku organizaciju koja bi promicala povijest, kulturu i običaje mjesta Sirač, što je i cilj ove Udruge.

Na osnivačkoj skupštini za predsjednika Udruge izabran je Vlado Varat. Za dopredsjednike su izabrani Ankica Marukić i Antun Kukec, a za tajnicu Elvira Juraić–Lisac. Osnivačkoj je skupštini, priređenoj u prostorijama mjesne uprave Studentski grad u zagrebačkoj Dubravi, prisustvovalo više od stotinu gostiju, a u Udrugu je učlanjeno je preko 70 članova.

Kontakt: sirac.zagreb@gmail.com

Pristupnica za nove članove Zavičajne udruge Sirač-Zagreb

 

Aktivnosti novoosnovane zavičajne udruge Sirač-Zagreb podržava i općina Sirač. Svojom su nazočnošću osnivačkoj Skupštini to potvrdili i općinski načelnik Branimir Miler, te predsjednik Općinskog vijeća Sirača Stjepan Juraić. Nastupili su i oduševili članovi KUD-a Kamen Sirač te predstavnici KUD-a Šokadija iz Zagreba. Među gostima, skupu je prisustvovao i predsjednik Livanjske zajednice Branko Miloloža, kao najorganiziranije zavičajne zajednice u Hrvatskoj. 


(Broj pregleda: 8069)

Novosti i događanja

Donacija Grada Zagreba siračkom vrtiću i školi 03.09.2016

Izaslanstvo Grada Zagreba predvođeno Marijanom Tomuradom i članovima Zavičajne udruge Sirač-Zagreb obišlo je Sirač povodom Dana šljiva i rakija. Donacija Grada Zagreba siračkom vrtiću vrijedna je oko 80.000 kn...

Likovna kolonija u Zagrebu 10.04.2013

Zavičajna udruga Sirač-Zagreb organizirala je prvu Likovnu koloniju u zagrebačkoj Dubravi. Koloniji se odazvalo dvadesetak likovnih umjetnika članova daruvarske Likovne grupe DA, sirački i gostujući umjetnici.

Večer Sirčana u Zagrebu 01.12.2012

Zavičajna udruga Sirač-Zagreb organizirala je u restoranu "Dva goluba" u Zagrebu  prigodnu večeru povodom obilježavanja prve godišnjice od osnivanja, a pod nazivom "Večer Sirčana u Zagrebu". 

Lakim i veselim notama uz Gazde... 21.06.2012

S motom 'lakim i veselim notama uz Gazde do gazdinstva' zavičajna Udruga Sirač-Zagreb priredila je humanitarno-dobrotvorni koncert jednog od najpoznatijeg tamburaškog sastava, 'Gazde' iz Zagreba.

Potpisivanje peticije protiv ukidanja željezničke pruge Sirač-Pčelić 24.03.2012

Zavičajna udruga Sirač-Zagreb u suradnji s Općinom Sirač organizirala je u subotu 24.03.2012. od  10-12 sati ispred Hrvatskog doma u Siraču potpisivanje Peticije protiv ukidanja pruge Sirač-Pčelić.