OPĆINA SIRAČ

sirac.hr

Školska knjižnica smještena je u središnjem prizemnom dijelu škole u lijepo uređenom prostoru veličine 48,79 m2.

Učenički fond broji 4457 knjiga. Knjižnica raspolaže i s 1054 knjige stručne literature različitih znanstvenih područja. Škola je preplaćena na veći broj časopisa iz različitih nastavnih područja, a u prostoru knjižnice učenici i učitelji mogu se služiti stručnim leksikonima i enciklopedijama.

Školska knjižnica izvor je informacija i znanja. Mjesto je druženja, okupljanja i provođenja slobodnog vremena.

Slobodniji oblici rada, timski rad, druženje učenika oko zajedničkih projekata i slobodno odabranih tema, upotpunjena raznovrsnom literaturom u ugodnoj atmosferi knjižnice, velik su poticaj za učenje i otkrivanje novoga.

Učenici u slobodno vrijeme, osobito učenici putnici mogu svoje vrijeme provesti u različitim društvenim igrama, slušanju muzike, te gledanju videokaseta.

Učenici se rado uključuju u izvannastavne aktivnosti Mladih knjižničara, te aktivno i maštovito sudjeluju u estetskom uređenju knjižnice i panoa, te izradi plakata za obilježavanje značajnih nadnevaka.

Učitelj likovne kulture, Florijan Križ, '80.-tih godina prošloga stoljeća duže vremena je maštao o galeriji u siračkoj školi, sve dok jednog dana nije otišao osobno kod poznatog slikara Ede Murtića koji mu je tada darovao nekoliko svojih radova i radova ostalih poznatih umjetnika.

Svečano otvorenje školske Galerije likovnih djela bilo je 24. svibnja 1987. godine.


(Broj pregleda: 12459)