OPĆINA SIRAČ

sirac.hr

Službeni Dan Općine Sirač je 31. svibnja, no Dani općine održavaju se po nekoliko dana.

Razlog tome je što je 30. svibnja Dan škole, a 31. svibnja je i Dan Župe Pohoda Blažene Djevice Marije. U tim danima Općina Sirač ima svečanu sjednicu Općinskog vijeća uz domjenak, polažu se vijenci i pale svijeće u Parku branitelja u znak sjećanja na poginule i nestale branitelje, održava se turnir u stolnom tenisu u školskoj dvorani u organizaciji Stolnoteniskog kluba Sirač, održava se Baptstijada u nogomotenom turniru i ostalim sportskim natjecanjima u organizaciji Baptističke crkve i ostale manifestacije po protokolu.

30. svibnja Osnovna škola Sirač obilježava svoj dan natjecanjima učenika u sportskim aktivnostima, svečanim podizanjem Zelene zastave i priredbom učenika.

31. svibnja je i Dan Župe pa se u dopodnevnim satima služi svečana koncelebrirana sveta misa.


(Broj pregleda: 69356)

Novosti i događanja

Dan Općine Sirač 2021. 30.05.2021

Dan Općine Sirač obilježen je odavanjem počasti braniteljima i stradalima u Domovinskom ratu te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u Parku branitelja te svečanom sv. misom povodom Dana Župe Pohoda BDM.

Dani Općine Sirač 2019. 27.05.2019

Povodom Dana Općine Sirač priređena je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je nazočilo izaslanstvo iz Mađarske, župan Bjelovarsko-bilogorski Damir Bajs sa suradnicima... Načelnik Branimir Miler prisutne je upoznao s projektima i investicijama...

Dan Općine Sirač 2018. 31.05.2018

Dan Općine Sirač obilježen je svečanom sjednicom Općinskog vijeća te odavanjem počasti braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika u Parku branitelja. Održan je i 3. Gastro susret nacionalnih manjina...

Dan Općine Sirač 2017. 01.06.2017

Dan Općine Sirač obilježila je svečana sjednica općinskog vijeća koju su uveličali brojni gosti. Programske cjeline kojima se naglasila važnost ovog dana organizirane su u Parku branitelja odavanjem počasti braniteljima i stradalima u Domovinskom ratu.

Dani Općine Sirač 2016. 31.05.2016

Dani Općine Sirač 2016. počeli su priredbom učenika u holu škole, a nastavili se uz gastro ponudu nacionalnih manjina, vatrogasnu vježbu te svečanu sjednicu Općinskog Vijeća i svečanu koncelebriranu misu u župnoj crkvi.